Jat do podne poleće za Hurgadu

Dobio dozvolu

Jat do podne poleće za Hurgadu

Društvo -
Problem s povratkom srpskih turista iz Egipta nastao je pošto agencija Triniti, nosilac ugovora s avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji

BEOGRAD - Jat ervejz je dobio dozvolu egipatskih vazduhoplovnih vlasti i do podne bi trebalo da sa beogradskog aerodroma za Hurgadu poleti avion po srpske turiste, rečeno je u Ministarstvu finansija i privrede Srbije.

Vlada Srbije sinoć je na vanrednoj sednici donela odluku da avion Jata odleti po putnike u Hurgadi i za to izdvojila potrebna sredstva i zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta.

Problem s povratkom turista iz Egipta nastao je pošto agencija Triniti, koja je nosilac ugovora s avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, tako da turisti koji su otputovali preko te agencije ne mogu da se vrate u Srbiju.

Deo turista vratio se juče kada su ostale agencije Ponte Travel, San lajn (Sun lajn), S.A.B i Faros preuzele ugovor i putnike agencije Triniti.

Turistička agencija Triniti je zatvorena, a vlasnik Nenad Ristić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track