POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Srbija neće biti skinuta sa zelene liste, samo Kipar i pojedine zemlje EU uvodi PCR test
Foto: Profimedia / Vassos Stylianou / Alamy

nema zatvaranja za naše građane

POTVRĐENO PISANJE KURIRA: Srbija neće biti skinuta sa zelene liste, samo Kipar i pojedine zemlje EU uvodi PCR test

Društvo -

Dobra vest stiže za sve oko koji nameravaju da putuju na Kipar narednih meseci. Naima, ova zemlja neće zatvarati granice, ali će za stepen pooštriti proceduru za ulazak u zemlju. Naime, prema našim saznanjima, za nekoliko nedelja uvešće obavezan PCR test za strane državljane, a to se može očekivati i od pojedinih zemalja EU.

Podsetimo, ministarka turizma Tatjana Matić juče je izjavila za Kurir da smatra da Savet Evropske unije 15. avgusta neće skinuti Srbiju sa zelene liste bezbednih zemalja, kao i da će se putni aranžmani koje su naši građani uplatili realizovati bez ikakve smetnje. Najnovija saznanja Kurira potvrđuju navode ministarke turizma.

Tatjana Matić
foto: Printscreen RTS

- Mi još uvek nismo u crvenoj zoni, niti smatramo da ćemo biti skinuti sa zelene liste, ali nam je i dalje izuzetno značajno da se vakcinacija obavlja i da je to ključ za uspešan izlazak iz ove situacije - istakla je ona za Kurir.

Matićeva je navela da se razvoj epidemiološke situacije pomno prati u Evropi i da se u skladu sa epidemijskom situacijom donose nove mere.

- Kad su u pitanju putni aranžmani koje su naši građani uplatili, oni će se bez ikakve smetnje realizovati, dakle bez ikakvih prepreka će građani moci svoje putne aranžmane da iskoriste ove godine i posle 15. avgusta - navela je ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track