ANALIZE I SPECIJALISTI ZA SVE, PA I ONE BEZ ZDRAVSTVENOG: Preventivni pregledi širom Srbije
Foto: Shutterstock

BESPLATNI PREGLEDI ZA VIKEND

ANALIZE I SPECIJALISTI ZA SVE, PA I ONE BEZ ZDRAVSTVENOG: Preventivni pregledi širom Srbije

Društvo -

I predstojećeg vikenda biće besplatni prevenitvni zdravstveni pregledi u domovima zdravlja ili bolnicama širom Srbije od 8 do 14 sati, gde će svako ko to želi, bez zakazivanja, pa iako nema zdravstveno osiguranje, moći da uradi laboratorijske analize i specijalističke preglede, ako i rendgen ili ultrazvuk.

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac kaže za Kurir da će u domu zdravlja u subotu i nedelju u pomenutom terminu biti, kao i prošlog vikenda, specijalisti svih vrsta iz bolnice, a biće rađene i laboratorijske analize i rendgen.

Leskovac, Nebojsa Dimitrijevic
foto: D.M.

- Može da dođe ko hoće, iako nema knjižicu. Prošlog vikenda bilo je oko 500 pacijenata. Niko nije primljen u bolnicu, ali neki jesu dobili upute za dalje analize. Najviše su rađene laboratorijske analize i rendgen, a najtraženiji su bili internisti i neurolozi. A svi su specijaliti bili, pa i hirurzi, ortopedi... - kaže za Kurir dr Dimitrijević i dodaje da se pregledi rade na preporuku Ministarstva zdravlja.

U službi interne medicine prokupačke bolnice biće besplatni pregledi, pa će građani u subotu moći kod endokrinologa i urologa, a u nedelju će moći kod interniste, oftamologa, urologa, a oba dana moći će da urade ultrazvuk abdomena i osnovne laboratorijske analize.

- Građani moraju doći pripremljeni na specijalističke preglede, što znači da prethodnog dana posle 18 časova ne uzimaju hranu - kažu u prokupačkoj bolnici i dodaje da je minulog vikenda pregledano 126 pacijenata.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track