NI MRTVU ME ODAVDE NEĆE IZBACITI! Baku (80) izvršitelji hteli da izbace na ulicu, NAROD SPREČIO DRAMU
Dragana Milisavljević, Foto: Privatna arhiva

NIJE URADILA NIŠTA POGREŠNO

NI MRTVU ME ODAVDE NEĆE IZBACITI! Baku (80) izvršitelji hteli da izbace na ulicu, NAROD SPREČIO DRAMU

Društvo -

Sugrađani i ljudi iz udruženja "Krov nad glavom" uspeli su da spreče iseljenje starice koja je ni kriva ni dužna umalo ostala na ulici

Prvo prinudno iseljenje Dragane Milisavljević (80), profesorke Više škole likovnih primenjenih umetnosti u penziji, koja je kupila stan u Cvijićevoj 79, uredno ga platila, overila ugovor i uknjižila se kao vlasnica bilo je zakazano za juče u devet sati ujutru.

Iseljenje je odloženo jer su se solidarni građani i komšije okupili da bi odbranili ovu staricu. Na licu mesta bili su i iz organizacije "Krov nad glavom", kao i njen pravni zastupnik koji tvrde da Dragana nije uradila ništa pogrešno.

Dragana Milisavljević
foto: Privatna arhiva

Iz Kancelarije javnog izvršitelja su došli da izbace staricu ali su konstatovali blokiran ulaz i otišli.

Policija i izvršitelji se nisu ni pojavili.

Ona je za Kurir rekla da je tri zime živela bez struje. Naime, ona je stan uredno kupila, ali se godinama potom pojavio navodni naslednik stana.

- Odavde samo mrtvu mogu da me izbace! Nikad se nije pojavio takozvani naslednik, došao je jedino da odjavi struju. Oslabio mi je vid, ruke su mi u užasnom stanju od ledene vode. Samo sam pod svećom mogla da čitam, sve do pre mesec dana kada je cela zgrada menjala brojilo i kada sam sa vlasničkim listom mogla da povratim struju.

Inače, ova žena je stan u Cvijićevoj ulici kupila od prodavca B. M, koji je imao "čiste papire", stan je bio uknjižen na njega i nije bilo nikakve sumnje. Tim pre, kaže Dragana, jer je stan bio pod hipotekom, a kako banke detaljno i pažljivo proveravaju dokumentaciju pre nego što daju kredit, smatrala je da je i to dokaz da je sve u redu.

Iseljenje Dragana Milisavljević
foto: Privatna arhiva

Papire su proverila dva advokata, a vlasnik koji je prodao stan bio je uknjižen u Katastru nepokretnosti. Ali, ubrzo po useljenju u stan nova vlasnica saznaje da je B. M. - "stari" vlasnik ugovor za stan potpisao sa A. B, ženom koja u trenutku potpisivanja ugovora nije bila među živima. Žena je ostavila i naslednika koji živi u Sarajevu, S. G. I dalje se ne zna ko je potpisao umesto mrtve žene kupoprodajni ugovor. Ipak, ugovor je overen u sudu. Sud je, pak, B. M. oslobodio svake krivice, kao da je on prevaren. Na ime naslednika S. G. sada je uknjižen stan, a on je tužio Draganu 2009. godine i od tada su se sudili.

Kurir.rs / Suzana Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track