03:01

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, mora da se izleči jer čeka da postane OTAC

KURIR TELEVIZIJA

UROŠU SE ŽIVOT PROMENIO U TRENUTKU: Dve godine ima RAK PANKREASA bez ijednog simptoma, bolest otkrio dok čeka da postane OTAC

Društvo -

Za Uroša Mladenovića (37) iz Beograda jedno poslepodne provedeno u igri pretvorilo se u horor saznanje da bol u abdomenu nije posledica trčanja ili prejedenosti, već pokazatelj da boluje od raka pankreasa sa metastazama na jetri.

Strašna bolest potkrala se u Urošev život i telo bez simptoma i uspešno je napredovala dve godine. Sada operativni zahvat nije moguć, ali lečenje i hemioterapije kod nas i u Nemačkoj jesu. Za to je Urošu, koji da stvar bude još teža, čeka da se ostvari u ulozi oca, potrebno 200.000 evra od kojih je u Fondaciji "Budi human" sakupljeno manje od 30.000 evra.

Uro[ Mladenovi'
foto: Kurir Televizija

"Saznao sam slučajno pre meseca dana, imao sam bolove u želuci pa sam mislio da smo jeli nešto na poslu. Posle dva, tri dana sam otišao na kontrolu kod gastroenterologa, koji je na svu sreću predložio da uradim ultrazvučni pregled. Ultrazvuk je pokazao da imam lezije na jetri i bio je poprilično uplašen, uradili smo CCT skener i saznao sam odmah za dijagnozu koja je ozbiljna", kaže u dahu ovaj mladić.

Uroš je dobio žuticu, pa ne može da ide na hemioterapiju.

Uro[ Mladenovi'
foto: Kurir Televizija

"Druga terapija, novija tehnologija tretiranja tumora, radi se u Štutgartu. To je vakcina, koja košta 50.000 evra i čini veliku razliku u oporavku", priča Uroš i nada se da će hemioterapija pomoći da se metastaze povuku sa jetre, kako bi mogao da bude operisan.

Svi njegovi rođaci, prijatelji, kolege udružile su se u apelu za pomoć sa coičljem da mu pomognu da sakupi novac, uspešno se izleči i dočeka da za četiri meseca postane otac.

Uro[ Mladenovi'
foto: Kurir Televizija

Ako možete da im se pridružite, upišite 1078 i pošaljite SMS na 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001216288-34

Uplatom na devizni račun: 160600000121634654

IBAN: RS35160600000121634654

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track