KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Vikend opet doneo gužve, za prelaz u Mađarsku treba i do 5 sati
Ilustracija, Foto: Carine Srbije

mnogo se čeka

KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICAMA: Vikend opet doneo gužve, za prelaz u Mađarsku treba i do 5 sati

Društvo -

BEOGRAD - I ovog vikenda su gužve na graničnim prelazima, najduže se čeka na Horgošu gde je kolona vozila na izlazu iz zemlje kilometarska, a saobraćajna policija preusmerava vozila ka graničnom prelazu Kelebija, javlja RTS.

Zbog velikog priliva vozila na izlazu iz Srbije, putnička vozila se na Horgošu zadržavaju najmanje dva sata, a kolona automobila je dugačka oko dva kilometra.

Još tri sata je potrebno da bi se ušlo u Mađarsku na susednom graničnom prelazu Reske, iako oba prelaza rade maksimalnim kapacitetom.

Zbog velike gužve, mađarska policija saopštila je da je integrisani mađarsko-srpski granični prelaz Reske 2 – Horgoš 2, od danas u 14 časova počeo da radi samo u pravcu ulaza u Mađarsku. Isti režim važiće i u subotu i nedelju od 7 do 19 časova.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Carina Srbije

Kako navode, prelazi Reske 1 i 2 sada rade maksimalnim kapacitetom sa ukupno 13 ulaznih traka u Mađarsku, kako bi se ubrzao protok vozila i putnika.

Pojačan intenzitet saobraćaja beleži se i na Kelebiji na izlazu iz Srbije, gde je potrebno oko tri sata da bi se prešla srpsko-mađarska granica u pravcu Tompe.

Horgoš je u proteklih 12 sati prešlo 17.000 putnika u 3.300 putničkih vozila i 75 autobusa – 70 posto tog saobraćaja je prema Zapadnoj Evropi.

U kolonama su putnici koji idu iz Turske, Albanije, Bugarske i Severne Makedonije. Kolona će biti do nedelje uveče.

Prema poslednjim informacijama, na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima u Srbiji najduža zadržavanja su oko pola sata.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track