RHMZ NAJAVIO NAGLU PROMENU VREMENA: Stiže jače osveženje, temperatura pada za 10 stepeni, upaljen i meteo alarm
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen/RHMZ

vremenska prognoza

RHMZ NAJAVIO NAGLU PROMENU VREMENA: Stiže jače osveženje, temperatura pada za 10 stepeni, upaljen i meteo alarm

Društvo -

Danas se očekuje zahlađenje za 8 do 10 stepeni uz umeren, povremeno i jak severozapadni vetar i promenlјivu oblačnost, ponegde sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na veći deo zemlјe, najavio je RHMZ.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Veoma toplo vreme zadržaće se samo na jugu, jugoistoku i istoku Srbije. Do petka dnevna temperatura biće u granicama proseka, u većini mesta od 26 do 29 stepeni, zatim u postepenom porastu.

U Srbiji će jutro biti suvo i toplo vreme, a kasnije u toku dana biće uslova za pljuskove sa grmljavinom mestimično. Ujutru na severu Srbije pad temperature uz promenljivu oblačnost ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a do kraja dana slično vreme i u ostalim krajevima, osim na jugoistoku gde će se zadržati veoma toplo vreme.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Jutarnja temperatura od 16 do 22, najviša dnevna od 25 na severu, do 37 na jugoistoku zemlje. Vetar povremeno jak, južni i jugozapadni, u skretanju na severni i severozapadni, i sa udarima olujne jačine, najpre na severu zatim i u ostalim krajevima.

Na Brzavi, Moravici, Lјigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovolјni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa, upozorava RHMZ.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

U Srbiji će danas zbog očekivanih vremenskih prilika na snazi biti žuti i narandžasti meteo alarm.

meteo
foto: Printscreen RHMZ

Prema prognozi RHMZ, danas će najtopliji grad biti Neogitn sa 35 stepeni.

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe, a kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track