OVO JE NAJSREĆNIJA VEST DANA: Sakupljen deo novca za lečenje malog Boška (7), USKORO PUTUJE PO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU
Foto: Kurir TV

potrebno je još 120.000 evra za ostale troškove

OVO JE NAJSREĆNIJA VEST DANA: Sakupljen deo novca za lečenje malog Boška (7), USKORO PUTUJE PO NAJSKUPLJI LEK NA SVETU

Društvo -

Mali Boško Gugleta, koji ima samo sedam meseci, a kome je već sa tri postavljena dijagnoza spinalne mišiće atrofije tip 1, dobio je priliku da primi najskuplji lek na svetu.

Naime, sakupljen je novac za mališana sa smrtonosnom bolešću i on do kraja nedelje putuje u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu. Neverovatna beba, zahvaljujući humanim ljudima, nastaviće da živi.

Ovu informaciju potvrdio je njegov otac Janko Gugleta.

- Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove, računi za to stižu kasnije. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu - rekao je otac dečaka.

Boško Gugleta
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, krajem maja ove godine objavljena je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se o dečaku sa preslatkim očima, o malenom Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Nakon neizvesnosti i brige obezbeđena su sredstva i maleni Boško će primiti "Zolgesmu" i dobiti priliku za bolji i kvalitetniji život.

Sa samo sedam meseci Boško je preživeo pakao i bio je veoma hrabar. Ne može da pomera, ručice, nožice, može samo da pomera oči. Bio je i na respiratoru.

Bolest mu je otežala život. Sada putuje u bolji. U bolnici u Budimpešti primiće lek koji će ga spasiti od najcrnjeg scenaria.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track