Otvoren 12. Sajam lova, ribolova i lovnog turizma
Foto: Promo

Otvoren 12. Sajam lova, ribolova i lovnog turizma

Društvo -

Na Šumadija sajmu, danas je otvoren XII Medjunaridni sajam lova, ribolova i lovnog turizma „Kraguj M“ u organizaciji preduzeća „Meteor Stil“, u saradnji sa Lovačkim savezom Centralne Srbije, pod pokroviteljstvom grada Kragujevca. U prisustvu Tamaša Margesku, generalnog direktora Svetske lovačke asocijacije CIC, Bratislava Ćirkovića, predsednika Lovačkog saveza Srbije, Tomice Radosavljevića, predsednika Lovačkog saveza Centralne Srbije, Dragoljuba Dimovskog, direktora kompanije „Meteor Stil“, Aleksandra Lazovića, direktora Šumadija sajma i brojnih izlagača, sajam je otvorio gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić.

sajam
foto: Promo

Ova manifestacija je najbolji način da se promovišu vrednosti lovstva kao i lovišta i lovni turizam u Šumadiji. Ekologija je inače nešto što je u fokusu vlada i rukovodstava najnaprednijih zemalja sveta, a mislim da Srbija stoji rame uz rame sa takvim zemljama, upravo kroz svoje napore da očuvamo ono što ostavljamo našoj deci. Čuvena izreka kaže da ova zemlja nije nešto što smo dobili u nasledstvo od naših roditelja, već nešto što smo pozajmili od naše dece. Vi, lovci ste upravo ti koji svojim planiranim izlovom brinete o tome da se pojedine životinjske vrste ne namnože, a druge ne izumru – rekao je gradonačelnik Dašić, poželevši izlagačima i gostima uspešnu sajamsku manifestaciju.

sajam
foto: Promo

Dragoljub Dimovski, direktor preduzeća „Meteor stil“ istakao je da su nakon prošlogodišnje pandemije organizatori ove godine uložili veliki napor da se sajam održi, doduše sa manjim brojem izlagača, ali po kvalitetu u rangu ranijih sajmova.

sajam
foto: Promo

Priprema sajma svake godine je veliki izazov. Ove godine je taj izazov desetostruko uvećan. Pandemija je donela neka nova pravila, donela je brojne probleme kako izlagačima, tako i svima nama. Ogromnu zahvalnost dugujemo našem partneru u organizaciji sajma, Dragoljubu Dimovskom, direktoru „Meteor stila“ kao i gradu Kragujevcu i gradonačelniku Dašiću. Želim svima nama da se sledeće godine vidimo pod nekim lagodnijim okolnostima, jer ako smo sada smogli snage da organizujemo sajam, garantujem da neće ništa moći da se ispreči, da sledeće godine imamo bolji i kvalitetniji sajam – kazao je Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma.

sajam
foto: Promo

Tamaš Margesku, generalni direktor svetske lovačke asocijacije CIC zahvalio se domaćinima sajma na pozivu i gostoprimstvu. Veoma je srećan zbog toga što Srbija učestvuje na svetskoj izložbi trofeja koja će se održati u Budimpešti, na jesen. Veruje da će Srbija na svom velikom štandu, na najbolji način predstaviti lovstvo koje godinama neguje i koje ima dugogodišnju tradiciju i da će se predstaviti sa reprezentativnim trofejima.

Za izuzetan doprinos u razvoju lova, ribolova i promociji sajma „Kraguj M“, organizatori su uručili sajamske plakete gradonačelniku Nikoli Dašiću, Svetlani Milošević Zlatanović i Sveti Madžareviću, novinaru i najpredanijem hroničaru lovstva u Srbiji.

Tokom trajanja sajma biće organizovana stručna predavanja i tribine, a na platou sajma tradicionalno takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša.

Sajam je otvoren do nedelje, 22. avgusta. Radno vreme sajma je od 9.30 do 19.00 časova.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track