AGENCIJA OTKAZALA SVE TURISTIČKE ARANŽMANE: Nema putovanja do kraja septembra
Foto: Shutterstock

putnici da se jave

AGENCIJA OTKAZALA SVE TURISTIČKE ARANŽMANE: Nema putovanja do kraja septembra

Društvo -

Agencija "Mouzenidis Travel Services d.o.o." je otkazala sve turističke aranžmane u periodu od 1. do 30. septembra ove godine.

Podsetimo, sve je počelo krahom poslovne imperije Borisa Mouzenidisa, čija je smrt bila okidač za pad već koronom uzdrmane turističke kompanije. Otkazani su prvo aranžmani zakazani za kraj juna, a potom i svi aranžmani u julu i avgustu. Sada je stigla i nova vest. Kako stoji u saopštenju na njihovom sajtu, agencija je putem mejla od njihovog inopartnera Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna obaveštena da se otkazuju svi turistički aranžmani zakazani za septembar. Iz agencije pozivaju sve putnike da se jave ili da dođu u njihove kancelareije kako bi zajedno pronašli najbolje rešenje za sve i kako niko ne bi bio oštećen.

"Za sve rezervacije koje ne podležu Potvrdi o zamenskom putovanju možemo ponuditi rešenje prebačaja putnika preko drugog inopartnera u Grčkoj ili neku drugu destinaciju", navedeno je u saopštenju na sajtu agencije uz isticanje da se otkaz gore navedenih aranžmana odnosi samo na rezervacije urađene preko Mouzenidis Travel S.A. iz Soluna. Iz agencije kažu da će za putnike koji imaju potvrdu o zamenskom putovanju biti izvršen povrat uplaćenog novca najkasnije u roku od 14 dana nakon isteka roka realizacije (31.12.2021).

Iz Ministarstva trgovine, turizma i komunikacije su potvrdili da u ovakvim situacijama organizator putovanja može putniku da ponudi zamensko putovanje za nerealizovano turističko putovanje koje je u celosti ili delimično uplaćeno zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije, a koje je otkazano ili nerealizovano u periodu vanrednog stanja ii kasnije usled okolnosti koje su prouzrokovane bolešću kovid 19. "Zamensko putovanje putnik može da iskoristi u periodu od jedne godine od dana zaključenja ponude, a najkasnije do 31.12.2021. godine, a ukoliko se putnik odluči za povraćaj uplaćenog iznosa organizator putovanja je dužan da povraćaj izvrši do 15.01.2022. godine", rekli su iz Ministarstva.

(Kurir.rs/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track