Najnovije vesti

IZ KLINIČKOG CENTRA NIŠ ZA KURIR: Trudnica (31) koja je Kruševcu umrla od kovida, bila je u sedmom mesecu, NIJE BIO MOGUĆ POROĐAJ
Foto: Beta/Saša Đorđević

BILA JE NA RESPIRATORU

IZ KLINIČKOG CENTRA NIŠ ZA KURIR: Trudnica (31) koja je Kruševcu umrla od kovida, bila je u sedmom mesecu, NIJE BIO MOGUĆ POROĐAJ

Društvo
15:02h

Trudnica iz Vlasotinca (31) preminula je u petak u kovid bolnici u Kruševcu u sedmom mesecu trudnoće, potrđeno je Kuriru u UKC Niš.

- Trećerotka, koja je bila 1990. godište, primljena je u kovid bolnicu u Kuševcu u izuzetno teškom stanju 2. avgusta. Postepeno su se pogoršavali svi parametri - padala je saturacija, rasli su parametri zapaljnja, leukociti i sve redom je bivalo sve gore, pa je na kraju priključena i na respirator. Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako i u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni konstatovali u da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj - rečeno je Kuriru u UKC Niš.

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana.

- Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utiče i na to koliko će njih preživeti. Po protokolu, i to 11 verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svetu. Pacijenti i u Njojorku i kod nas dobijaju iste lekove - kažu u UKC Niš.

A direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević potvrdio je da je ta trudnica prošla kroz njihovu bolnicu.

- Bila je samo u ambulanti jer je dežurna ekipa videla da je u jako lošem stanju i poslali su je odmah u kovid bolnicu u Kruševcu - kazao je za Kurir dr Dimitrijević.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track