DRAMA NEMA KRAJA: Ima indicija da je u Avganistanu ostalo još osoba srpske nacionalnosti OGLASIO SE AMBASADOR
Foto: EPA-EFE/STRINGER

novi detalji

DRAMA NEMA KRAJA: Ima indicija da je u Avganistanu ostalo još osoba srpske nacionalnosti OGLASIO SE AMBASADOR

Društvo -

Državljanka Srbije Milka Damjanović evakuisana je iz Avganistana i trenutno se nalazi u Kazahstanu, a otpravnik poslova Ambasade Srbije u Indiji, koja je teritorijalno nadležna i za Avganistan, Siniša Pavić, kaže da očekuje povratak Damjanovićeve u Srbiju tokom današnjeg dana te da postoji mogućnost da se u Avganistanu nalazi još srpskih državljana.

Pavić kaže da mora da se nastavi praćenje situacije pošto ima indicija da se u Avganistanu nalazi još državljana Srbije, ali da ono poseduju pasoše drugih država ili Ujedinjenih nacija.

- U ovoj situaciji pasoš daje legitimitet određenoj zemlji da se uključi u postupak evakuacije. Ostajemo pripravni za sve moguće slučajeve - zaključuje Pavić.

Podsetimo, Milka Damjanović, koja se se u Avganistanu bavila humanitarnim radom, juče je evakuisana iz Avganistana i sletela je u Kazahstan. Pavić je rekao da je proteklih dana svakodnevno razgovarao sa Milkom Damjanović i navodi da su poslednji kontakt imali sinoć po lokalnom vremenu u Kazahstanu.

Istakao je da mu je Damjanovićeva rekla da je doček bio izuzetan.

- Već na dugu listu onima kojim dugujemo zahvalnost treba da dodamo i Kazahstan - dodao je Pavić.

Napominje da je Damjanovićeva slobodna da sama izabere način povratka u Srbiju, dodajući da očekuje da će se to dogoditi tokom današnjeg dana.

Ostaje, kako je dodao, da pre povratka u Srbiju obavi pi-si-ar test i druge adiministrativne formalnosti.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track