Oštećeni turisti da se obrate Takovo osiguranju
Foto: RTS

Turistička inspekcija

Oštećeni turisti da se obrate Takovo osiguranju

Društvo -
U Takovo osiguranju postoji polisa osiguranja agencije Triniti od 30.000 evra, a iznos će se recipročno podeliti na sve putnike

BEOGRAD - Turisti agencije Triniti, koji su su zbog neizmirenih obaveza agencije, ostali bez prevoza ili smeštaja u Egiptu, treba da se, sa svom dokumentacijom, obrate Takovo osiguranju, kako bi aktivirali polisu osiguranja, odnosno garanciju putovanja, kazao je šef beogradskog odseka Turističke inspekcije Vladimir Lakić.

On je gostujući na Radio-televiziji Srbije naveo da u Takovo osiguranju postoji polisa osiguranja agencije Trinti od 30.000 evra, a iznos će se recipročno podeliti na sve putnike.

Oštećeno je oko 300 putnika te turističke agencije.

"Mi svake godine povećavamo limit za garanciju putovanja. Slovenija, kao članica Evropske unije, ima manje limite za garanciju putovanja od nas, kazao je Lakić. On je naveo da putnici pre putovanja, mogu kupiti i polisu osiguranja od otkazivanja putovanja, i tada se ukoliko im putovanje propadne vraća ceo uplaćeni iznos.

Lakić je naveo da je kontrola agencije Triniti bila obavljena u julu, i tada je sve bilo ispravno i u poslovanju nije pronađen nikakav nedostatak.

Prema njegovim rečima vrši se potpuna kontrola rada agencije Triniti i treba da budu sakupljeni svi podaci o tome da li su izmirene sve obaveze za već uplaćena putovanja turista u Grčku i Bugarsku.

Direktor turističke asocijacije Yuta Radisav Stanković, rekao je, takođe gostujući na RTS, da u poslovanju agencije Triniti travel do sada nije bilo problema. On je, takođe, nagovestio da je posao nadležnih organa da utvrede sve pojedinosti i bave se obeštećenjem, jer kako je naveo, Yuta je neprofitna organizacija i ne može ništa sa onima koji su platili, a nisu započeli ili završili svoja putovanja.

"Naše je da putnike koji su imali problem vratimo kući", kazao je Stanković.

http://www.youtube.com/watch?v=jf3d4gp1spc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja