U DOMU RVI OTVORENA IZLOŽBA POSEBNE JEDINICE POLICIJE: Priznanja, plakete, druga odlikovanja i svedočanstvo o periodu 1991 – 2001
Foto: Privatna Arhiva

Heroji odbrane otadžbine

U DOMU RVI OTVORENA IZLOŽBA POSEBNE JEDINICE POLICIJE: Priznanja, plakete, druga odlikovanja i svedočanstvo o periodu 1991 – 2001

Društvo -

U svečanoj sali Doma ratnih vojnih invalida danas je u 12. časova svečano otvorena izložba Posebne jedinice policije koju je priredilo Udruženje veterana posebnih jedinica policije. Izložbu je finansiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Čast da svečano otvori izložbu pripala je Mirku Janiću, državnom sekretaru u ovom ministarstvu. Izložbu je posetila i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova. Saša Pantelić, predsednik Udruženja i koautor izložbe, rekao je da je izložba odrađena u tri tematske celine i na njoj su prikazane fotografije pripadnika PJM – PJP u periodu od 1991 – 2001 kao i fotografije osnivanja Udruženja veterana PJP sa brojnih aktivnosti u periodu od 2020 – 2021.

Veterani
foto: Privatna Arhiva

Ovo Udruženje se, pored negovanja tradicije PJP bavi i humanitarnim radom koji se ogleda u pomoći porodicama poginulih pripadnika kao i u pomoći ranjenim pripadnicima jedinice. Na otvaranju izložbe govorili su Saša Pantelić, predsednik Udruženja i koautor izložbe, kao i stručni konsultanti general potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović, i pukovnik policije u penziji Dragan Živaljević.

Prikazana su brojna priznanja, plakete i druga odlikovanja koje je Udruženje dobilo za svoj rad u kratkom petnaestomesečnom postojanju, a zaslužbnim pojedincima najviša odlikovanja Udruženja uručio je general potpukovnik Obrad Stevanović. Predsednik Udruženja Saša Pantelić se zahvalio svom projektnom timu: Slađani Belić, Milošu Vuliću, Zoranu Dražiću – koautoru i Milanu Mirkoviću na uloženom trudu tokom realizacije izložbe. Takođe je uputio zahvalnost Udruženju ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca na nesebičnoj pomoći u pripremi izložbene postavke.

Prvog dana izložbu su odgledali predstavnici Ministarstva odbrane, Uprave za tradiciju standard i veterane, predstavnici Policijske brigade – Beograd sa svojim komandantom potpukovnikom Radoslavom Repcem kao i brojni pripadnici MUP-a i predstavnici Udruenja herojske 549 MTBR „Car Dušan Silni“.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track