Najnovije vesti

PATRIJARH SLUŽI LITURGIJU ZA BLAGOSLOVEN POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Kao đaku Bog mi je mnogo puta pomogao kada nisam imao rešenje!
Foto: Pirntscreen/Instagram/porfirije_patrijarh

porfirije pozvao osnovce i srednjoškolce da dođu na molitvu

PATRIJARH SLUŽI LITURGIJU ZA BLAGOSLOVEN POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Kao đaku Bog mi je mnogo puta pomogao kada nisam imao rešenje!

Društvo

Patrijarh Porfirije će u subotu, sa početkom u 9 časova, u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, kako je najavljeno, služiti Božanstvenu Liturgiju i priziv Svetog Duha za uspešan i Bogom blagosloven početak nove školske 2021/22. godine.

Patrijarh Porfirije je, kako je objavljeno na sajtu Srpske pravoslavne crkve (SPC), pozvao sve učenike da dođu na molitvu i blagoslov.

- Pozivam sve vas da dođete na molitvu i blagoslov: osnovce, srednjoškolce, studente, nastavnike, roditelje... Svi su dobrodošli - i oni koji pohađaju versku nastavu i oni koji ne pohađaju versku nastavu nego uče građansko vaspitanje, jer nezavisno od toga koliko smo sposobni i vešti, koliko znanja imamo, pomoć je potrebna svima, a Bog pomaže onima koji je od Njega traže.

Njegova pomoć nam je potrebna, pre svega da bismo ostali zdravi i veseli, da bismo se družili i radovali svakom danu; ali i da bismo prevazišli i savladali sve teškoće. I sam sam se uverio, naročito kao đak, da mi je Bog mnogo puta kada nisam imao rešenja pomogao, kada sam Mu se molitvom obraćao - naveo je patrijarh na sajtu SPC i dodao da je Gospod svakom potreban.

- Svakom je Gospod potreban, i zbog toga ćemo se u subotu, 4. septembra, u hramu Svetog Save na Vračaru u 9 sati svi zajedno obratiti Njemu, Gospodu našem Hristu Isusu, da nam pošalje blagodat Duha Svetoga da osnaži naše duhovne sile kako biste sa uspehom završili razred ili položili ispite koji vam predstoje, i isto tako da bi se vaši roditelji, učitelji i profesori vama ponosili i da biste sa svojim školskim drugarima bili uvek prijatelji u životima koji su pred vama - rekao je on.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja