ČETVRTA DOZA Imunolog Popadić: Ako se oni koji su primili treću dozu budu zaražavali, uvešćemo i četvrtu
Foto: screenshot RTS

DA LI ĆEMO JOŠ DA SE PELCUJEMO

ČETVRTA DOZA Imunolog Popadić: Ako se oni koji su primili treću dozu budu zaražavali, uvešćemo i četvrtu

Društvo -

Imunolog prof. dr Dušan Popadić s Medicinskog fakulteta u Beogradu, koji je i član Nacionalnog tela za imunizaciju, kaže za Kurir da će pratiti šta se dešava s ljudima koji su primili treću dozu, da li im opada imunitet i u zavisnosti od toga uvesti i četvrtu dozu vakcine protiv kovida ako bude potrebno.

- Ako se oni koji su primili treću dozu ne budu budu zaražavali, neće biti potrebe za četvrtom dozom. A ako se budu zaražavali, trebaće i četvrta doza. Ali sve je to još nepoznanica, tek smo počeli da dajemo treću dozu. Vakcina za grip prima se jednom godišnje, pa svakako vakcinacija protiv koronavirusa nije štetna, ne bi to bilo ništa loše. Ali sve će da zavisi od toga šta će biti rezulat ove treće doze - navodi za Kurir prof. Popadić.

Upitan šta bi bila ta četvrta doza - ista kao i treća ili kombinacija, kaže da bi bilo logično da vakcine mogu da se kombinuju i mešaju, ali o tome se još nije raspravljalo.

- Ne mora da bude tako, videćemo šta će da bude rezultat treće doze, to je ključno - navodi prof. Popadić.

Podsetimo, direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžic Vukičević izjavila je da ćemo možda morati da primimo i četvrtu dozu vakcine u februaru.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track