DIREKTOR ŠKOLE U NOVOM PAZARU POSLE SASLUŠANJA UČITELJICE: Očekujem da ću biti pozvan na razgovor, ali se ne osećam odgovornim!
Foto: Printscreen/Facebook

epilog skandala

DIREKTOR ŠKOLE U NOVOM PAZARU POSLE SASLUŠANJA UČITELJICE: Očekujem da ću biti pozvan na razgovor, ali se ne osećam odgovornim!

Društvo -

Adela Melajac Karahmetović, učiteljica OŠ "Rifat Burdžović Tršo" u Novom Pazaru, koja je 1. septembra umesto himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu, saslušana je juče u PU Novi Pazar. Ona je puštena nakon davanja izjave, zapisnik će biti prosleđen nadležnom tužilaštvu, koje će dalje odlučiti da li će protiv nje biti podneta krivična prijava.

Izjavu u svojstvu građanina bi, prema nezvaničnim informacijama, policiji bi trebalo da da i direktor OŠ "Rifat Burdžovic Tršo" Nusret Zuković. On za Kurir kaže da očekuje da bude saslušan, ali da ne vidi svoju odgovornost u ovom slučaju.

Novi Pazar, Adela Karaahmetovic Melajac, OŠ Rifat Burdžević Tršo
foto: Printscreen/Facebook/Sandžaknews

- Svim razrednim starešinama sam dao jasna uputstva, i to u pisanoj formi, u vezi sa puštanjem himne "Bože pravde" i svi su je pustili. I Adela Melajac Karahmetović je himnu "Bože pravde" pustila na prvom času, ali je na drugom času pustila i drugu himnu - objašnjava on.

Zuković, međutim, nije želeo da iznosi svoj lični stav o učiteljicinom postupku.

- Ne mogu da kažem ništa dok sa pravnicima ne pogledam zakon - kratko je objasnio.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track