I DALJE ĆEMO UŽIVATI U LEPOM VREMENU: Narednog vikenda i preko 30 stepeni!
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

dobre prognoze

I DALJE ĆEMO UŽIVATI U LEPOM VREMENU: Narednog vikenda i preko 30 stepeni!

Društvo -

Ovogodišnji septembar protiče u znaku stabilnog, suvog i umereno toplog vremena, a i narednih desetak dana biće sunčano, stabilno i suvo, naveo je meteorolog Đorđe Đurić na svom Fejsbuk profilu.

On je ustakao da će u ponedeljak i utorak biti nešto niže temperature, a maksimalne vrednosti biće od 21 do 25 stepeni, u Beogradu do 23 stepena.

Đorđe Đurić
foto: Printscreen/TV Pink

- Od sredine sedmice i naše područje biće pod uticajem južnog strujanja, uz porast maksimalnih temperatura. U sredu, četvrtak i petak u Srbiji se očekuju sveža, ponegde i maglovita jutra, a tokom dana sunčano i toplo. Minimalna jutarnja temperatura biće od 6 do 14 stepeni, a maksimalna dnevna od 24 do 28 stepeni, u Beogradu do 27 stepeni - objasnio je Đurić.

Prema trenutnim prognozama postoji mogućnost da narednog vikenda bude još toplije, a sve zbog priliva još toplije vazdušne mase sa zapada i jugozapada, pa da oko 11 i 12. septembra temperature budu i oko 30 Celzijusa, ponegde čak i koji stepen preko.

- Prosečna maksimalna temperatura za prvu dekadu septembra je od 24 do 28 stepeni. Dakle, prethodnih dana temperatura je bila ispod prosečnih vrednosti. Tokom ovog vikenda ona je bila oko prosečnih vrednosti, a početkom sledeće sedmice ponovo malo ispod prosečnih vrednosti. Već od sredine sledeće sedmice temperature će biti oko, a sledećeg vikenda i iznad prosečnih vrednosti - navodi Đurić.

Prema današnjim prognozama, prva polovina septembra proteći će u znaku veoma suvog vremena, uz ozbiljan deficit padavina, a temperature će nakon nešto hladnijeg vremena, u nastavku prve polovine septembra biti u skladu sa kalendarom, potom i prave letnje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track