POSTUPAK U TOKU: Tužilaštvo čeka policiju da bi odlučilo o učiteljici iz Novog Pazara
Foto: Printscreen

OŠ "RIFAT bURDŽEVIĆ TRŠO"

POSTUPAK U TOKU: Tužilaštvo čeka policiju da bi odlučilo o učiteljici iz Novog Pazara

Društvo -

Adela Melajac Karaahmetović, učiteljica OŠ "Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru, koja je 1. septembra umesto državne himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj", saslušana je prekjuče u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, a zapisnik sa saslušanja još uvek nije predat nadležnom tužilaštvu, koje će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut postupak.

U PU Novi Pazar nisu želeli da govore o ovom slučaju. Pokušali smo i u tužilaštvu da saznamo u kom pravcu će dalje ići njihovo postupanje, ali Asmir Mehović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, nije odgovarao na naše pozive, kao ni na poruku na Vajberu koju je video.

Novi Pazar, Adela Karaahmetovic Melajac, OŠ Rifat Burdžević Tršo
foto: Printscreen/Facebook/Sandžaknews

Kurir je juče kontaktirao sa direktorom OŠ "Rifat Burdžević Tršo" Nusretom Zukovićem, koji nam je rekao da je u gužvi i nervozno odbrusio da po ceo dan daje izjave za medije i da su mediji okrenuli priču onako kako njima odgovara.

- Verovatno od ovoga želite da napravite priču kako biste prodali novine. Prosvetna i upravna inspekcija su bile u školi, nismo dobili nikakve izveštaje. Učiteljica normalno radi i drži časove - kazao je direktor Zuković i dodao:

- Verujem da je koleginica u policiji rekla isto ono što i nama, a to je da himna "Bože pravde" jeste puštena na prvom času, a da je na drugom času puštena bošnjačka himna. Verujem svojoj koleginici i nemamo razloga da se plašimo, jer je "Bože pravde" puštena u svim razredima u školi na prvom času. Očekujem da budem pozvan na razgovor u policiju, ali ne vidim svoju odgovornost.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja