MONGOL KOJI JE SELO U KOM ŽIVI 14 NACIJA OPTUŽIO ZA RASIZAM SELI SE ODATLE: Zna se gde će, neće daleko
Bulat Šagzin, Foto: Facebook

IPAK ODLAZI?

MONGOL KOJI JE SELO U KOM ŽIVI 14 NACIJA OPTUŽIO ZA RASIZAM SELI SE ODATLE: Zna se gde će, neće daleko

Društvo -

Bulat Šagzin u februaru je napravio pometnju u malom Banatskom mestu, iz kog sada odlazi

Bulat Šagzin, glava mongolske porodice koja živi u selu Belo Blato koji je celo selo u kojem živi 14 nacija optužio za diskriminaciju, seli se iz tog mesta!

On je ove vesti objavio na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Sada postoji dug i skup period renoviranja. Pošto u ovom regionu imamo mnogo prijatelja (i onih koji veruju da bi trebalo da se vratimo u Rusiju), odlučili smo da se preselimo u Ečku.

- U ovom selu imamo mnogo prijatelja i imamo priliku da se često sastajemo sa prijateljima i komšijama iz Belog Blata. S druge strane, postoji mogućnost da se ne vide neke neadekvatne i licemerne osobe. Sada svaki dan idem u Ečku iz Belog Blata. Pa ako postoji želja da se upoznamo, tu sam. Zahvalni smo našim prijateljima u Belom Blatu, koji su nam dali moralnu podršku u poslednjem teškom periodu. Nastavićemo da održavamo prijateljstvo) - napisao je on.

On je takođe napisao da su njegova, dok još obnavljaju kuću, krenula u drugu školu.

- Ovo je već srpska škola sa obaveznim ruskim jezikom. Teške promene, mnogo putujem sbog svega - napisao je on.

Podsetimo, u Belom Blatu, banatskom selu koje važi za oličenje multinacionalnosti i tolerancije, jedna mongolska porodica iz Rusije žalila ae još u februaru prošle godin na rasizam, ali meštani, učenici i nastavnici škole u koju ide njegova ćerka negirali su da postoji problem. Iako je Bulat i tada pretio odlaskom iz sela u kom se navodno osećao nepoželjno, on je ostao u selu posle razgovora sa prvim čovekom sela.

Ovim povodom, pokušali smo da dobijemo komentar od Mongolca koji živi u Srbiji, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track