USIJANJE DANA: Posle narandžaste čeka nas crvena zona! BEZ VAKCINACIJE SRBIJA SE NEĆE IZVUĆI! KARANTINA IPAK NEĆE BITI! (KURIR TV)
Foto: Printscreen/Kurir TV

KORONA SVETSKI POREDAK

USIJANJE DANA: Posle narandžaste čeka nas crvena zona! BEZ VAKCINACIJE SRBIJA SE NEĆE IZVUĆI! KARANTINA IPAK NEĆE BITI! (KURIR TV)

Društvo -

Uvođenje kovid propisnica bilo bi afirmativno

Evropska unija uklanja Srbiju i još pet država sa takozvane "zelene liste" trećih zemlja čijim građanima je dozvoljen ulazak u EU na osnovama dobrih epidemioloških parametara.

To znači da će se i posetioci koji se vraćaju iz tih zemalja suočavati sa pooštrenom kontrolom poput testova na kovid-19 ili karantina. Zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom republički Krizni štab najavljuje uvođenje kovid-propusnica za sve vakcinisane građane Srbije.

Koje olakšice omogućava kovid propusnica? Ko ima pravo i pod kojim uslovima da pređe granicu EU? Koje olakšice omogućava kovid propusnica? Ko ima pravo i pod kojim uslovima da pređe granicu EU?

Gosti Usijanja dana su informatičar Petar Kočović, direktor Doma zdravlja Palilula Aleksandar Stojanović i potpredsednik UO YUTA Zoran Arsenović.

01:44

DR ALEKSANDAR STOJANOVIĆ U USIJANJU DANA: Ovde nije priča o turizmu i ekonomiji, već o zdravlju

- Ovo će destimulativno delovati na građane. Videćemo da li će ova odluka biti potvrđena - smatra Arsenović i dodaje da svaka članica EU sama bira da li će ispoštovati preporuke Brisela.

Dr Aleksandar Stojanović je istakao da je danas 554. dan od prvog slu;aja koronavirusa u Srbiji.

"Ovde nije priča o turizmu ili ekonomiji nego o zdravljju, to je najveći parametar", rekao je Stojanović.

Aresenović je rekao da je u Nemačkoj revakcinisano 61 odsto populacije, ali da je kod nas lošija situacija.

02:21

INFORMATIČAR PETAR KOČOVIĆ U USIJANJU DANA: Oko 18. februara možemo očekivati da se ovaj talas korone završi

Profesor Kočović je rekao da nas posle narandžasotog čeka crvena zona, jer će broj zaraženih samo da raste i kako stvari stoje Srbija će da raste do 20. oktobra.

"Kovid propusnice su najmanji problem i bez vakcinacije Srbija se neće izvući", rekao je Stojanović i pozvao na vakcinaciju. On je naročito apelovao na vakcinaciju dece i poručio roditeljima da ne šalju decu u školu ukoliko nisu vakcinisana.

Aresnović je rako da bi afirmativno uticalo uvođenje kovid propisnica i zamolio putnike da se vakcinišu.

02:46

ZORAN ARESNOVIĆ NA KURIR TELEVIZIJI:

Kočović je rekao da se kraj nazire krajem februara, kada se očekuje kraj četvrtog talas i naglasio da veruje da karantina neće biti

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track