SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ: Migovi parali nebo iznad Bugarske, a raketaši uništili mete iznad Crnog mora (FOTO)
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

vojna vežba

SRPSKA VOJSKA POKAZALA MOĆ: Migovi parali nebo iznad Bugarske, a raketaši uništili mete iznad Crnog mora (FOTO)

Društvo -

Na poligonu "Šabla" u Bugarskoj pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije i pripadnici Bugarske armije izveli su zajednička bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru.

Završnom segmentu gađanja danas su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i načelnik odbrane Bugarske armije admiral Emil Eftimov na čiji poziv delegacija Vojske Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Bugarskoj.

Na gađanju su učestvovali pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade koji su po ciljevima u vazduhu dejstvovali raketama iz sistema "kub" i "neva" odnosno aviona "mig 29" i pogodili sve mete predviđene za uništenje.

1 / 4 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Izražavajući zadovoljstvo uspešnom realizacijom bojevih gađanja, Mojsilović je istakao da su pripadnici Ratnog vazduhoplovstva i PVO, koji iz godinu u godinu postižu sve bolje rezultate na poligonu u Bugarskoj, pokazali da su odlično obučeni i osposobljeni za realizaciju namenskih zadataka.

- To je potvrda kvaliteta obuke u našim jedinicama i pravilno određenih prioriteta za ulaganje u ovaj vid Vojske Srbije prethodnih godina - naglasio je Mojsilović i izrazio zahvalnost domaćinima na srdačnom gostoprimstvu i mogućnosti da jedinice Vojske Srbije koriste kapacitete poligona "Šabla" za realizaciju bojevih gađanja ciljeva u vazduhu što je od velikog značaja za sposobnosti našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Tokom posete Bugarskoj general Mojsilović je sa admiralom Eftimovim razgovarao o dosadašnjoj vojno-vojnoj saradnji i mogućnostima za njeno unapređenje u oblastima od obostranog interesa.

Zajednički je ocenjeno da je ta saradnja sadržajna i da je karakteriše stalno kvantitativno i kvalitativno unapređenje, posebno u oblasti obuke i vežbi, a da značajno doprinosi razvoju poverenja i unapređenju dobrosusedskih odnosa.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track