TRGOVCI MOĆI: Masoni jedni drugima nameštaju posao i PRAVE PARE! Evo koji su srpski premijeri, ministri i vladike bili članovi
Foto: Profimedia

iza kulisa

TRGOVCI MOĆI: Masoni jedni drugima nameštaju posao i PRAVE PARE! Evo koji su srpski premijeri, ministri i vladike bili članovi

Društvo -

Masoni, templari, rotarijanci, samo su neka od tajnih, polutajnih i diskretnih društava koja postoje u Srbiji, a koja su i dalje nedovoljno poznata javnosti. Mnoga od ovih društva organizuju humanitarne aktivnosti, doniraju bolnice, škole, vrtiće, a dr Marko Lopušina, novinar i publicista koji je istraživao njihovo delovanje i napisao dve knjige o njima, objašnjava za Kurir koje još interese ona imaju na ovim prostorima.

Marko Lopušina
foto: Privatna Arhiva

Masoni u Srbiji su, kako navodi Lopušina, sagradili javnu česmu u Beogradu, nekoliko obdaništa, imaju u planu da otvore Masonski univerzitet. Pomažu narod i posebno decu na Kosmetu, i leče o svom trošku ugrožene. Održali su masonske sahrane prvog masona Zorana Nenezića i prvog templara Dragana Maleševića Tapija.

Međutim, iako su humanitarne akcije javne, druge aktivnosti društva izvode se u diskreciji.

Srbija, Bosna, Masoni, Oduzimanje

- Prvo, oni jedni drugima pomažu u biznisu - jedan mason pozajmi drugom neki novac za biznis, a onda mu pomogne da taj proizvod i plasira. U društveno-ekonomskom i privrednom životu oni su trgovci moći. Lobiraju za sebe, pomažu jedni drugima za državne i druge poslove. U diplomatiji se, sa druge strane, bore za prava našeg naroda. Sa nemačkim masonima su razgovarali o zaustavljanju bombardovanja NATO, sa francuskim o obustavljanju medijske satanizacije Srbije... - objašnjava naš sagovornik.

Templara je, sa druge strane, oko 200 i njihovo javno lice je zaštita hrišćanstva. Međutim, manje je poznato da templari, takođe, agituju u inostranstvu za interese našeg naroda. Srpski templari su objavili Deklaraciju o zaštiti hrišćanske kulture na KiM, a svetski templari su ovu deklaraciju poslali u UN.

Lopušina kaže da se sva tajna društva u Srbiji bave uticajem i moći. Ova društva su, ističe, savez plemenitih, uglednih i moćnih ljudi u svom poslu i oblasti delovanja, ali njihova suštinska aktivnost je trgovina moći u oblasti društvene svesti, realnog života, u privredi, biznisu, pa i u politici, iako tvrde da im je zabranjeno da se bave politikom.

- U istoriji se pokazalo da su pojedini srpski predsednici, premijeri, ministri, vladike bili članovi tajnih društava, što znači da si imali jak uticaj na izvršnu vlast i zbivanja u zemlji. U novije vreme nekoliko ministara vlade Srbije su bili masoni. Slobodni zidari su uticali i na stvaranje prvog i poslednjeg Ustava Srbije - kaže dr Marko Lopušina.

Vuk Drašković
foto: Marina Lopičić

U javnosti su, inače, brojni političari pominjani kao masoni, a među njima najpoznatiji su Goran Knežević, bivši ministar privrede, Zoran Živković, bivši premijer Srbije, Goran Svilanović, bivši ministar spoljnih poslova, Vuk Drašković, lider SPO, Dušan Mihajlović, bivši ministar policije, Lazar Krstić, bivši ministar finansija, Branko Krga, bivši načelnik Generalštaba, Svetko Kovač, bivši načelnik VBA, Stevan Nikčević, bivši načelnik BIA.

(Kurir.rs/Ružica Kantar)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track