MERIDIAN ZA SRBIJU: Zajedništvo i solidarnost su prioritet svakog dana
Foto: Promo

MERIDIAN ZA SRBIJU: Zajedništvo i solidarnost su prioritet svakog dana

Društvo -

Srbija danas obeležava važan praznik, što je ujedno prilika da se prisetimo koliko je kompanija Meridian pomogla našoj zemlji

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave podseća nas na važnost zajedništva i solidarnosti, posebno u periodu za nama, koji je obeležen koronavirusom i borbom na svim frontovima.

Ipak, jako je važno da znamo da za solidarnost i jedinstvo uvek moramo imati vremena, a time se vodi i domaća kompanija Meridian, koja je godinama unazad pružala podršku i pomoć svom narodu.

Tako je bilo i ove godine. Više od 1.5 miliona evra doniranih u novcu i tehničkoj opremi, 100 gradova Srbije i regiona koje su posetili volonteri ove kompanije, desetine amaterskih sportskih klubova, kampanje društvene odgovornosti u više 20 zemalja sveta – je slika i prilika humanosti kompanije Meridian, lidera u industriji zabave i igara na sreću.

Već godinama Meridian svojom odgovornošću i humanošću u najboljem svetlu predstavlja Srbiju u regionu i svetu, a i na domaćem tržištu iz dana u dan postavlja nove rekorde humanosti.

Zastava ponosa i solidarnosti – Meridian pobedio za Boška Gugletu

Kompanija Meridan pobedila je nedavno na humanitarnoj licitaciji na kojoj se, za potrebe Boškovog leka, našla zastava sa potpisima srpskih olimpijaca iz Tokija. Na zastavi se nalazi tačno 24 potpisa - zlatnih vaterpolista, Milice Mandić, Zurana Datunašvilija, Maje Ognjenović, Milene Rašić, Dejana Majstorovića, Damira Mikeca i drugih sportista – koji su na taj način pomogli ovu akciju.

meridian
foto: Promo

Ni to nije sve. Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine okupio čitavu domaću košarkašku scenu, organizacijom humanitarnog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević.

U saradnji sa Unijom studenata Fakulteta organizacionih nauka, pre samo nekoliko dana organizovan je novi humanitarni turnir, a sav prihod namenjen je porodici Lazarević iz Kutleša kod Leskovca, koja je pritisnuta ozbiljnim zdravstvenim i materijalnim nedaćama – otac Igor ima velike probleme sa vidom, a najmlađoj ćerki Lani je već po rođenju dijagnostifikovana ciroza jetre.

Milion u humanitarne svrhe samo tokom Olimpijskih igara

Najveće regionalno ime iz sveta zabave i igara na sreću ovog je leta za svaku medalju Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju doniralo 100.000 DINARA u humanitarne svrhe, a epitet društveno odgovorne kuće opravdan je pre nekoliko sedmica, pobedom na humanitarnoj akciji za lečenje malog Boška Guglete, postavši vlasnik zastave Srbije sa potpisima naših olimpijaca.

Novi asovi rađaju se u Meridianu – škole sporta i pomoć klubovima širom Srbije

Dresovi, sportska i tehničke opreme, lopte… još jedan su deo velike sportske priče ove domaće kompanije. U saradnji sa klubovima i sportkim savezima cele zemlje, Meridian pokreće do sad najopsežniji projekat u domaćem sportu – školica sporta za mališane. Pojmovi “mali“ i “veliki“, “bitni“ i “nebitni“ sportovi za Meridian ne postoje – svi će imati podršku najvećeg domaćeg donatora iz sfere industrije zabave i igara na sreću.

Godinu i po dana podrške lekarima i bolnicama u Srbiji, regionu, svetu...

Srbija se, kao i čitav svet, nosi sa velikim problemima i opasnostima globalne pandemije. Kompanija Meridian je od samog njenog početka uz svoj narod. Volonteri ove kompanije neprestano osnažuju pojedince i institucije koje su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

Kao šampion društvene odgovornosti, Meridian je uputio stotine miliona donacije zdravstvenom sistemu Srbije i zemalja regiona u borbi protiv virusa.

Paketi pomoći dopremljeni su u preko 60 gradova i opština, a neumorni volonteri stigli su u više od 100 zdravstvenih ustanova Srbije i regiona.

Do pobede u najvažnijem meču – Meridian snažno podržava nacionalnu kampanju imunizacije od virusa Covid-19

Meridian se priključio i kampanjama promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, priključila se i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije. Svuda gde posluje, prostorije kompanije Meridian u više navrata adaptirane su u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Ova kompanija svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Podrška nauci, kulturi i umetnosti u kriznim vremenima

Kultura i umetnost možda i najviše trpe tokom pandemije – zato Meridian već mesecima posebne napore ulaže u oživljavanje kulturne scene u jednom od najvažnijih zdanja koje ova zemlja ima - Zadužbini Ilije M. Kolarca.

meridian
foto: Promo

Najbolji proizvodi i usluge tek su početak priče o uspešnoj kompaniji. One najbolje teže da lokalne zajednice učine boljim mestima za život.

Upravo zato priča o uspehu kompanije Meridian neprestano traje tačno 20 godina – i dobija nova poglavlja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track