MINISTAR MOMIROVIĆ ČESTITAO DAN ŽELEZNIČARA: Velike investicije moraju da prate i ulaganja u obrazovanje
Foto: Ministarstvo infrastrukture

15. septembar

MINISTAR MOMIROVIĆ ČESTITAO DAN ŽELEZNIČARA: Velike investicije moraju da prate i ulaganja u obrazovanje

Društvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović uputio je danas čestitke povodom Dana železničara Srbije, 15. septembra, i najavio da će se u budućnosti više ulagati u obrazovanje mladih železničara.

"Izdvojićemo znatna finansijska sredstva za povećanje kvaliteta nastave i uvođenja dualnog obrazovanja, kako bi mladi železničari što spremniji stupali na radna mesta. U Beogradu ćemo oformiti Regionalni železnički trening centar sa najmodernijim simulatorima za obuku mašinovodja, koji će pratiti unapređeni obrazovni profili u skladu sa budućim potrebama železnice u Srbiji", rekao je Momirović.

Istakao je da velike investicije u modernu železnicu moraju da prate i ulaganja u obrazovanje budućih železničkih kadrova i edukaciju zaposlenih.

Momirović je dodao da je 2021. proglašena evropskom godinom železnice i da je za srpske železnice izuzetno važna jer će biti završena brza pruga od Beograda od Novog Sada gde će najmoderniji vozovi saobraćati brzinama od 200 kilometara na čas.

"Svim radnicima u železnici želim da zahvalim za to što su i u najtežim vremenima za železnice u Srbiji, kada je ovaj sistem bio poptuno zanemaren, a ta vremena su sada iza nas, uložili trud i nisu izgubili veru da srpske železnice mogu da postanu broj jedan u ovom delu Evrope", rekao je Momirović.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track