06:49

DECA OD 5 GODINA IDU NA VAKCINACIJU OD OKTOBRA: Da li će Srbija usvojiti IZRAELSKI MODEL u zaštiti od korone?

KURIR TELEVIZIJA

DECA OD 5 GODINA IDU NA VAKCINACIJU OD OKTOBRA: Da li će Srbija usvojiti IZRAELSKI MODEL u zaštiti od korone?

Društvo -

Aleksandar Nikolić počasni konzul Srbije u Izraelu otkrio je da će od oktobra krenuti vakcinacija dece od 5 do 11 godina.

On je naveo da je društvo u toj zemlji izuzetno slojevito, te da nema ni reči od antivakcerima.

- Izrael je zemlja koja zna da reaguje u urgentnim situacijama, to se pokazalo milion puta. Uzimajući u vidu geopolitički položaj i mogućnost brzog ragovanja u kriznim situacijama, mi tamo imamo ovaj sluča sa vakcinacijom i revakcinacijom - kaže Aleksandar Nikolić, koji kaže da su osobe koje su sada zaraženi u Izraelu oni koji nisu vakcinisani.

Aleksandar Nikolić, konzul
foto: Kurir televizija

- Od oktobra meseca očekuje se da će stići dozvola da se deca od 5 do 11 godina vakcinišu - kaže počasni konzul i dodaje da možemo očekivati da se i kod nas uvede tako nešto.

Kako je ovo nova informacija za sve, pitanje da li že Srbija usvojiti izraelski model ostaje otvoreno.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:17

ISTORIČAR STEFAN RADOJKOVIĆ O SRAMNOM SKRNAVLJENJU SPOMENIKA U SRBIJI: To odraz našeg društva, dobro je kad građani burno reaguju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track