VESIĆEVA KANCELARIJA NA TOČKOVIMA: U okviru akcije "Beograd pobeđuje" zamenik gradonačelnika obići će 150 naselja
Foto: Privatna arhiva

Rešavanje problema sugrađana

VESIĆEVA KANCELARIJA NA TOČKOVIMA: U okviru akcije "Beograd pobeđuje" zamenik gradonačelnika obići će 150 naselja

Društvo -

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da će u narednih nekoliko meseci obići oko 150 naselja i sela u prigradskim opštinama. Namera poseta biće da se direktno razgovara s građanima i da se čuju njihovi problemi kako oni ne bi morali da dolaze u opštinu i grad.

- Cilj je da zajedno sa sekretarima, direktorima javnih preduzeća i predsednicima opština pokušamo da rešimo veći deo tih problema. Novina je da će svako od njih ko popuni upitnik u roku od sedam dana dobiti odgovor u vezi s rešavanjem problema - rekao je Vesić.

Prvo mesto koje je posetio je Barič u opštini Obrenovac, gde je dosta ulagano, a zahvaljujući fabrici "Mej ta" brojni građani su dobili radno mesto. - Najveći problem Bariča je vrtić iz osamdesetih godina prošlog veka, koji je azbestni. Došao je na red za rekonstrukciju jer smo prvo uložili pare u veliki vrtić u Belom Polju, skoro dvesta miliona. U petak bi trebalo da bude otvoren tender. Očekuje se da u oktobru vrtić bude srušen i gradi se nov. U okviru projekta "Čista Srbija" u Obrenovcu se rade dve fabrike za preradu otpadnih voda, od kojih je jedna ovde. Radi se i skoro 100 kilometara kanalizacije, od čega će 13 biti u Bariču, tako da će u naredne dve godine građani dobiti priključak na kanalizaciju i neće više imati problem septičkih jama.

Goran Vesić
foto: screenshot Prva tv

Vesić je najavio i da će se u Obrenovcu rekonstruisati devet postojećih mesnih zajednica i izgraditi jedna nova u Bariču i da će građani imati mogućnost da se priključe na gas, a gradiće se i brza saobraćajnica prema gradu. - Ovo je moja kancelarija na točkovima. Moj prijatelj advokat Nemanja Aleksić iz Novog Sada zakupio je ovaj kamper, a onda ga je ustupio meni na besplatno korišćenje narednih nekoliko meseci, za početak tri meseca. Ova pokretna kancelarija ne košta građane Beograda ni jedan jedini dinar - istakao je on, precizirajući i da su zato tablice Rume na vozilu.

1 / 3 Foto: screenshot Prva tv

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track