04:17

RODITELJI PODSTIČU SEKSUALIZACIJU DECE: Snežana Repac o upotrebi društvenih mreža u vaspitanju

kurir televizija

RODITELJI PODSTIČU SEKSUALIZACIJU DECE: Psiholog Snežana Repac o upotrebi društvenih mreža u vaspitanju

Društvo -

Snežana Repac, psiholog, govorila je na temu upotrebe društvenih mreža i seksualizacije kod dece.

Koliko su roditelji krivi i koliko oni sami mogu da kontrolišu svoju decu na mrežama pitanje je koje postavljamo svakodnevno, a psiholog Repac navodi da je najveći problem generacijski jaz koji postoji između dece i roditelja.

Snežana Repac
foto: Kurir televizija

- Pojam modela po kojim se deca danas vaspitavaju je problematičan. Postoji jedan generacijski jaz. Borba je velika, i pitanje je kako uhvatiti korak. Ja čujem toliko mladih koji kažu da su zavisni od "Tik Toka" da ne može da im prođe jedan dan da nešto ne objave - kaže psiholog Snežana Repac.

Snežana Repac
foto: Kurir televizija

Pored problema zavisnosti od društvenih mreža, postoji i problem seksualizacije dece, koju i sami roditelji podstiču.

- Seksualizacija na svim nivoima društva je u ekspanziji. Vidimo u Venecueli u kojima deca mogu da operušu uši i nos. Nama treba niz novih centara i institucija koji bi se bavili isključivo time da se mladima ukazuje svakodnevno na opasnosti. Deca nisu svesna te opasnosti koja vreba na mrežama - Snežana Repac.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:21

NAJOPASNIJA TIK TOK IGRA DO SADA POKAZUJE MAŠTOVITOST REGIONA! Živković: Roditelji nezreli, žure da detetu gurnu telefon u ruke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track