05:24

ĐAČKI DINAR NIJE OBAVEZAN! U jednoj školi roditeljima tražili čak 30.000 dinara, OTKRIVAMO GDE ODLAZI OVAJ NOVAC

istraživali smo

ĐAČKI DINAR NIJE OBAVEZAN! Roditelji će odlučiti o iznosu

Društvo -

Početak svake školske godine predstavlja veliki udar na kućni budžet, jer roditelji pored udžbenika, školskog pribora i jesenje garderobe, novac moraju da izdvoje i za đački dinar koji u zavisnosti od ustanove, može da iznosi od 500 do 2.000 dinara.

Roditelji prvaka su posebno zbunjeni jer se prvi put susreću sa ovim troškom, za koji neretko i ne znaju šta tačno pokriva.

Gordana Srećković, direktorka OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu za Kurir televiziju objašnjava od čega zavisi visina koja se odvaja za đački dinar, da li je obavezna i za šta se koristi.

lova, novac, dinari
foto: Shutterstock

"Pored pametnih tabli, kupujemo i drugi nastavni materijal koji je u upotrebi, lopte, tablete za Vukovce, teach setove, a roditeljima dajemo izveštaj na šta se taj novac troši", rekla je ona i naglasila da roditelji treba da znaju da đački dinar nije obevezan.

O tome da li će se davati đački dinar i koliko će on iznositi odlučuje se na Savetu roditelja na prvoj konstitutivnoj sednici.

"Predlog je da obično ostane isti iznos kao i prošle godine, pratimo situaciju u kojoj se nalazimo i vodi se računa o mogućnostima. Mi sa našim roditeljima imamo odličan odnos, smatramo da su bitan element u obrazovanju i da od dobre saradnje sa njima deca imaju benefite", objasnila je direktorka.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track