Najnovije vesti

PSUJU ME, GLEDAM SA KOJE STRANE ĆE ME NAPASTI: Dr Šekler uznemiren zbog pretnji antivaksera, maltretiraju ga i vređaju
Foto: Printscreen/RTS

sramota

PSUJU ME, GLEDAM SA KOJE STRANE ĆE ME NAPASTI: Dr Šekler uznemiren zbog pretnji antivaksera, maltretiraju ga i vređaju

Društvo

Virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu dr Milanko Šekler među prvima je zagovarao mešanje vakcina protiv kovida-19, a upravo se zbog toga našao na meti antivaksera, koji mu šalju preteće poruke i nazivaju ga pogrdnim imenima uz salve najvulgarnijih uvreda.

- Ovo nije prvi put, antivakseri su počeli da me napadaju čim je počela imunizacija stanovništva jer sam izlazio u javnost i apelovao, molio sve da se vakcinišu i da se spasemo ovog ludila. Međutim, kada se govorilo o trećoj, odnosno buster dozi, među prvima sam istupio i rekao da je najbolje za organizam kombinovanje različitih vakcina. Tada sam počeo da dobijam preteće poruke, u kojima su me vređali, nazivali ustašom, Jevrejom, koljačem srpskog naroda, ubicom. Sramota! - oštro kaže dr Šekler.

Vidno uzrujan zbog torture kroz koju prolazi, virusolog kaže da je pre dve večeri u kasne sate dobio poruku od profesorke sa Veterinarskog instituta koja mu se požalila da se plaši za svoj život jer joj, baš kao i njemu, prete nepoznata lica zbog zagovaranja vakcinacije.

- Niko ne može da mi zabrani da javno iznosim svoje mišljenje o vakcinaciji, ali dirati ženu koja ima 80 godina i koja je samo iznela svoj stav, ne vređajući apsolutno nikog, stvarno nema smisla. Dokle ide ovaj svet! J*bu mi majku na svakom koraku, gledam samo sa koje strane će me napasti. Apsolutno me ne zanimaju ti nebitni ljudi i neću njima uopšte da se bavim. Nastaviću da se borim protiv korona virusa i da se zalažem za potpunu imunizaciju - ističe dr Šekler.

On kaže da ne prati društvene mreže i dešavanja na njima, ali da je nakon pretnji pregledao komentare ispod snimka na kom je pričao o kovid propusnicama i vakcinama.

- Pišu mi kako sam pobrkao lončiće, kako sam duboko zaglibio, kako može jedan veterinar da govori o vakcinaciji, te bolje da lečim životinje nego što pričam gluposti. Svetski naučnici su pisali još dosta ranije o svemu ovome što sam ja govorio i što se pokazalo ispravnim. Nažalost, needukovani i neobrazovani antivakseri to ne mogu da shvate – zaključuje dr Šekler.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja