08:41

OVAKO ĆETE PREPOZNATI LOPOVA KOJI HOĆE DA VAM OPLJAČKA STAN: Stručnjak za bezbednost OPISAO kako provalnici pikiraju stanove

kurir televizija

OVAKO ĆETE PREPOZNATI LOPOVA KOJI HOĆE DA VAM OPLJAČKA STAN: Stručnjak za bezbednost OPISAO kako provalnici pikiraju stanove

Društvo -

Stevan Đokić iz Centra za bezbednost, istragu i odbranu DBA, govorio je u jutarnjem programu o metodama zaštite od lopova.

- Nažalost jedina preventiva je da obezbedite svoj stan. Za mali novac možete da kupite materijal za zaštitu stana. Najbolje je uzeti neke aparate koji vam šalju signal kada vam neko upadne u stan.

Stevan Đokić
foto: Kurir televizija

- Prva stvar je da pozovete policiju, sačekate njih da oni uđu, u svakoj situaciji morate biti oprezni - kaže Stevan Đokić.

- Imaju oni svoje sisteme, a važno je da građani imaju mogućnost da obezbede stan. Najstariji su na najvećem udaru. Danas se pljačke uglavnom dešavaju danju i dobro je što naša policija brzo rešava stvari. Uglavnom se tačno zna ko je lopov i koja ekipa operiše - kaže Stevan.

Stevan Đokić
foto: Kurir televizija

- Nema pravila kako se obijaju stanovi, lopovi biraju kraj u kome ima više ljudi koji rade - kaže Đokić, koji je naveo da lopovima nije teško da se popnu i do 15. sprata, a pre nego što se upuste u provalu danima proveravaju da li ste kod kuće.

- Desi se da zakače letak za vrata, pa ako nekoliko dana nije uzet, znaju da niste kod kuće - navodi Đokić, koji kaže da lopovi proveravaju i sanduče.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:43

NENAD BUDIMOVIĆ SEKRETAR UDRUŽENJA ZA STOČARSTVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track