01:35

RODITELJI NA MUKAMA! KORONA OTEŽAVA RAD VRTIĆA: Zaraženu decu nema ko da ČUVA, mnogi rade na CRNO

POJAČAVAJU SE MERE

RODITELJI NA MUKAMA! KORONA OTEŽAVA RAD VRTIĆA: Zaraženu decu nema ko da ČUVA, mnogi rade na CRNO

Društvo -

Da bi roditelji mogli da rade, dečji vrtići moraju da funkcionišu i u doba korone. Ono sa čime se suočavaju roditelji jeste problem čuvanja zaražene dece.

Bojana Jovanovića je zadesila situacija da mu je jedno dete zaraženo od korone, ali da i njegovo drugo dete mora biti dve nedelje u izolaciji. I on i supruga su zaposleni.

"Na svu sreću imamo mogućnost da koristimo baka servis. Decu smo odvezli u Novi Sad, gde ih paze.", objasnio je kako se snalazi Jovanović.

Ali, nazalost, nemaju svi mogućnost da su prijavljeni kod poslodavca i da ima ko da im čuva decu. Jovanović je objasnio da postoje razni slučajevi, a da u vrtiću u koji idu njegova deca ima i samohranih roditelja, koji ne mogu otvoriti bolovanje.

Bojan Jovanović
foto: Kurir Televizija

"Imamo primer u našem vrtiću samohrane majke, koja nema kome da ostavi decu na čuvanje. Pritom, radi kao neprijavljena, i nema mogućnost da otvori bolovanje.", naveo je Jovanović.

On je objasnio i kakve su mere u vrtiću koji pohađaju njegova deca.

"Dobili smo informaciju da deca koja su preležala koronu u poslednja tri meseca mogu da se vrate u vrtić. Ona koja nisu, mogu da urade antigenski test, ali mogu da se vrate samo u slučaju ako imaju antitela. U slučaju da nemaju antitela, potrebno je da urade PCR test, što je pozamašna suma i izdatak za većinu roditelja."

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track