13:27

KUĆA IZ PAKLA U NEGOTINU! Jeziv slučaj POTRESAO JAVNOST: Tragedija u domu za stare ponovo pokrenula LAVINU

kurir televizija

KUĆA IZ PAKLA U NEGOTINU! Jeziv slučaj POTRESAO JAVNOST: Tragedija u domu za stare ponovo pokrenula LAVINU OSUDA

Društvo -

Tragedija u Negotinu ponovo je u fokus stavila domove za smeštaj starijih lica

Korisnik (61) Doma za smeštaj odraslih „Lela i Franc“, izvršio je samoubistvo skokom sa prozora svoje sobe u potkrovlju, a Radoslav Milovanović, predsednik Udruženja privatnih domova za stare i Irena Dželatović Milošević ispred Gradskog zavoda za javno zdravlje složili su se da je u pitanju strašan događaj.

Dom za stare
foto: Kurir televizija

- Slične stvari su se događale i ranije. Ovo je daleko od staračkog doma, ovo je daleko od ustanove, ovo je neki pokušaj pružanja nelegalne usluge i treba da snosi jako veliku odgovrnost. Ovo je kriminal, nije ni laka zarada, tu ima hiljade problema. Meni je mučno da ovo mesto nazovem bilo kako - naveo je Radoslav za "kuću iz pakla", za koju je dodao da inspekcija nije našla razlog da je zatvori.

Dom za stare
foto: Kurir televizija

- Nije prvi put da se isti dom nalazi u sličnoj priči, a Radoslav navodi da je najveći problem nestručnost.- Ko je gospođa i ko je njoj dozvolio da otvori takvo jedno mesto - to je pitanje koje treba da se postavi.

Irena Dželatović Milošević navela je da su problemi veliki i da se moraju rešavati sistematski.

Dom za stare
foto: Kurir televizija

- Definitivno problemi starijih postaju sve manje vidljivi. Neko se povuče i prihvati ulogu da polako odumire. Mi treba da učimo decu kako da ne diskriminišu stare. Mi kao društvo se ne ponašamo kako treba. Odlazak u dom je tabu tema i dalje kod nas. Mi nismo spremni za starost - rekla je Irena Dželatović Milošević, a Radomir je dodao:

- Nema kontrole, korona dugo traje, nema ko da kontroliše rad tih kuća - zaključio je Radomir.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

06:39

MEDOJEVIĆ NIKAD OŠTRIJI Iza crnogorskih krimi grupa stoji vlast Mila Đukanovića! Kokain se švercovao pod njihovim pokroviteljstvom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track