DANAS NA SNAZI METEO ALARM ZBOG JAKOG VETRA: Dostizaće udare orkanske jačine, evo gde će biti najkritičnije
Foto: Beta/Dragan Gojić

vremenska prognoza

DANAS NA SNAZI METEO ALARM ZBOG JAKOG VETRA: Dostizaće udare orkanske jačine, evo gde će biti najkritičnije

Društvo -

U Srbiji će danas ujutro biti vedro i hladno, po kotlinama jugozapadne i južne Srbije kratkotrajna magla, a u toku dana sunčano i toplo.

U košavskom području će od sutra do petka biti vetrovito sa umerenim i jakim, a na jugu Banata i u Pomoravlju povremeno olujnim jugoistočnim vetrom koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostizati udare orkanske jačine. U ostalim krajevima duvaće slab do umeren vetar, južnih smerova.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Danas će, zbog očekivanog jakog vetra na snazi biti narandžasti meteo alarm u Banatu i Pomoravlju.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Jutarnja temperatura će se kretati od dva stepena Celzijusa na istoku Srbije do 14 stepeni na jugu Banata, najviša dnevna u većini mesta od 24 do 29 stepeni Celzijusa, u Negotinskoj Krajini svežije, oko 20 stepeni.

Sreda

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovimasa jugozapada i zapada proširiće se na veći deo zemlje. Samo će se na jugoistoku veći deo dana zadr žati suvo vreme. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, jugoistočni, na jugu Banata i sa orkanskim udarima. Najniža temperatura od 7 do 13, a najviša od 18 do 22 stepena. Udari vetra jači od 28 m/s

Četvrtak

Oblačno i hladno, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, na jugu Banata olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 13 stepeni, najviša od 14 do 18 stepeni. Udari vetra jači od 28 m/s.

Petak

Oblačno i hladno, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, na jugu Banata olujni, jugoistočni. Najniža temperatura od 9 do 12, najviša od 13 do 16 stepeni.

(Kurir.rs//Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track