ADVOKAT ZA KURIR: Lekaru zbog polnog uznemiravanja štićenice doma PRETI DO ŠEST MESECI ZATVORA I DO DESET GODINA ZABRANE RADA
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen

skandalozne tvrdnje štićenice gerontološkog centra

ADVOKAT ZA KURIR: Lekaru zbog polnog uznemiravanja štićenice doma PRETI DO ŠEST MESECI ZATVORA I DO DESET GODINA ZABRANE RADA

Društvo -

Nakon skandaloznih tvrdnji Danijele Ranković (44), korisnice Gerontološkog centra u Mladenovcu, koja tvrdi da joj je dr Igor Varga slao neprimerene seksualne poruke u kojima je komentarisao njeno telo i implicirao da želi da ima "trojku" sa njom i doktorkom koja ju je lečila, Kurir saznaje da ukoliko se istragom utvrdi da su navodi korisnice tačni lekaru preti kazna zatvora do šest meseci i do deset godina zabrane rada.

Danijela Ranković, Gerontološki Centar Mladenovac, Seksualno Uznemiravanje
foto: Kurir, Printscreen

Advokat Nebojša Perović rekao je za Kurir da se iz navoda korisnice usluga Gerontološkog centa u Mladenovcu može se izvesti zaključak da se radi o krivičnom delu polno uznemiravanje, a što ostaje na nadležnom tužilaštvu da utvrditi istražnim postupkom da li su ti navodi tačni.

- Ukoliko dođe do suđenja, sud će svojom odlukom utvrditi da li je bilo nedozvoljenih radnji u odnosu na lekarski poziv što je lekarskom etikom, a verovatno i pravilnikom u Gerontološkom centru utvrđeno koje su teže ili lakše povrede lekarske časti odnosno odnosa lekara prema pacijentu, te će shodno tome preduzeti radnje prema lekaru - pojasnio je Perović i dodao:

- Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je kazna zatvora do šest meseci ili novčana kazna. Okrivljenom licu za koje se sumnja da je izvršio krivično delo može se izreći i mera bezbednosti u okviru njih postoji i mera zabrane vršenja poziva delatnosti, te se prema okrivljenom može izreći mera zabrane obavljanja delatnosti koja ne može biti kraća od godinu dana i ne duža od deset godina - kaže Perović.

Podsetimo, Danijela Rankovic (44), korisnica Gerontološkog centra u Mladenovcu, tvrdi da joj je lekar te ustanove dr Igor Varga slao neprimerene seksualne poruke u kojima je komentarisao njeno telo i implicirao da želi da ima "trojku" sa njom i doktorkom koja ju je lecila. Kako je Danijela ispricala za Kurir, poruke, u koje smo imali uvid, vrlo su je uznemirile. Tamo joj je pisao i kad je imao seks i sa kim.

- Doktor mi je slao poruke da ja imam "dobre sise" i da moja doktorka ima dobru "guzu, ali da je krije" i da možemo da napravimo "neku žurku" kada se vrati sa odmora. Osetila sam se ugrožena kao žena. Onda mi je teško palo što je moja doktorka, koja mi je pomogla da prohodam, dobila otkaz. Strašno je da lekar takve poruke šalje pacijentkinji, a da, iako sam o svemu obavestila direktorku, on nije kažnjen - tvrdi Danijela.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track