DIRLJIV SUSRET! SREĆAN KRAJ VELIKE PORODIČNE TRAGEDIJE: Mlađan koji je OTET KAO BEBA upoznao brata! LIČE KAO JAJE JAJETU!
Foto: Printskrin/Facebook

usvojen kada je imao tri meseca

DIRLJIV SUSRET! SREĆAN KRAJ VELIKE PORODIČNE TRAGEDIJE: Mlađan koji je OTET KAO BEBA upoznao brata! LIČE KAO JAJE JAJETU!

Društvo -

U Srbiji je, pre nekoliko dana, rešen prvi slučaj otetih beba, a Mlađan Radivojević (40) iz Donjeg Adrovca, kod Aleksinca, koji je 1981. navodno otet od svoje porodice, konačno je saznao ko su njegovi biološki roditelji i srodnici. On se u utorak, po prvi put, našao sa svojim bratom Mićkom, a posebno je zanimljivo to što je sličnost između njih dvojice zapanjujuća.

- Šta da kažem, mnogo sam srećan - jedva je uspeo da prozbori Mlađa prilikom ovog dirljivog susreta sa svojim bratom.

Mlađan, je, inače, usvojen kada je imao tri meseca. Krenuvši u potragu za biološkim roditeljima, otkrio je da se u knjigama nalaze izmišljena imena oca i majke i da žena koja ga je navodno rodila uopšte ne postoji. Obratio se Radiši Pavloviću, predsednik Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama". Njemu se, takođe, obratila njegova biološka majka koja je sumnjala da joj je dete ukradeno.

Mlađan Radivojević
foto: Printscreen/Youtube

- Ona je u kruševačkoj bolnici 3. marta 1981. rodila živo i zdravo muško dete. Ispričala mi je da su joj posle nekoliko dana rekli: "Idi, ženo, kući, tvoje dete je mrtvo!". Tražila nam je da proverimo to, a mi smo predložili jedinu moguću metodu - DNK analizu. Dala je bris. Mlađin uzorak imamo još odavno. Kada smo dobili potvrdu da se poklapaju, kontaktirao sam vrhunskog stručnjaka - Olivera Stojkovića sa Instituta za sudsku medicinu koji je rekao da se na osnovu dostavljenih DNK profila može tvrditi da su ove osobe u prvom stepenu srodstva - roditelj i dete - ispričao je ranije Pavlović.

USVOJITELJKA VERICA RADIVOJEVIĆ
USVOJITELJKA VERICA RADIVOJEVIĆfoto: Printscreen/Youtube

Prošle su decenije pre nego što se porodica ponovo spojila, a brat Mićko, takođe je bio vrlo potresen prilikom susreta sa Mlađonom. Još uvek je, kako je priznao, u šoku zbog saznanja da pored sestre ima i brata:

- Prvo sam mislio da je šala, sada sam jako srećan - rekao je on.

Mlađan je pre nekoliko dana upoznao i svoju biološku majku i rođenu sestru Marinu Milojević. Radiša Pavlović je zatražio od države da formira posebno specijalno tužilaštvo za bebe, da i druge porodice nađu decu.

Kurir.rs/R. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track