USIJANJE O HRVATSKOJ HAJCI NA SRBE: Prigovaraju nam oni koji su napravili Jasenovac, Bljesak, Oluju! Na delu SATANIZACIJA SRBIJE!
Foto: Printscreen/Kurir TV

kurir televizijA: Zbog čega svakodnevno stižu optužbe suseda na račun Srbije?

USIJANJE O HRVATSKOJ HAJCI NA SRBE: Prigovaraju nam oni koji su napravili Jasenovac, Bljesak, Oluju! Na delu SATANIZACIJA SRBIJE!

Društvo -

Sve su češće provokacije iz Hrvatske upućene Srbiji, a čak se i stvari koje nisu od velikog značaja preuveličavaju i koriste za optužbe našeg državnog vrha.

Jedan od razloga za napad na Srbiju je i udžbenik za osmi razred u kom se, kako navode, negira postojanje hrvatskog jezika. Zbog toga je Hrvatsko nacionalno veće u Srbiji uputilo protestnu notu, ali je čitava stvar dobila mnogo veće razmere jer su u Hrvatskoj ovo zloupotrebili za napad na vlast i čitavu našu državu.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

Dodajući ovom poslednjem događaju uslovljavanje Srbije ka EU putu, optužbe da je SPC parapolitička institucija, kao i permanentni medijski napadi na predsednika Aleksandra Vučića, ne može da se ne postavi pitanje šta stoji iza toga, koji su razlozi i do kada će udari da traju?

Gosti Usijanja su Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona prof. Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje.

01:16

BRUTALNA JE IZMIŠLJOTINA I DEO ŠIRE KAMPANJE PROTIV SRBIJE: Linta u Usijanju o negiranju hrvatskog jezika

Linta je podsetio da Srbija poštuje sve propise vezano za nacionalne manjine.

"To je deo šire kampanje protiv Srbije, a u toj funkciji je i Nacionalno veće koje vodi Jasna Vonić, ali i Demokratski savez Hrvata Vojvodine koje vodi Tomislav Žigmanov koji je poznat po radikalnim stavovima. To je stav Odbora za standardizaciju Akademija nauka i umetnosti, to je stav srpskih lingvista i apsolutno je brutalna izmišljotina i hrvatskih zvaničnika: Andreja Plenkovića, Milanovića, ministra spoljnih poslova Radmana Grlića", pojasnio je Linta.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

"Srbija poštuje nacionalne manjine i hrvatski jezik, oni imaju pravo na upotrebu svog jezik.a Notorne su laži da Srbija ne poštuje hrvatski jezik", istakao je Linta i podsetio da Hrvatska sistematski krši konvenciju o pravima nacionalnijh manjina i sada optužuju Srbiju koja poštuje sve stanarde.

Deđanski je rekao da je navodna ugroženost Hrvata u Srbiji "politički paflet" i da u praksi nije tako.

Usijanje
foto: Printscreen/Kurir TV

"Iza svega se krije politika Hrvatske i satanizacija Srbije, pogotovi u poslednje vreme kada ih prestižemo"

Oni koji su napravili Jasenovac, Bljesak, Oluju, oni su nama našli da prigovore", istakao je Deđanski i naglasio da ako od Hrvatske treba da zavisi ulazak Srbije u Eu, onda ne treba ni da uđe!

Linta je rekao da je Hrvatska država mržne koja duboko živi u svojoj ustaškoj prošlosti.

00:50

DEĐANSKI O HRVATSKIM UVREDAMA U USIJANJU: Neki i dalje misle da su Srbi krivi što su proterani iz Krajine i Sarajeva

Deđanski je potvrdio da se Hrvatska nije odrekla ustaške prošlosti.

"Neki i dalje misle da su Srbi krivi što je pola miliona Srba proterano iz Krajina i što je 20.000 Srba proterano iz Sarajeva. Mi smo imali narativ od 20 godina da smo krivi, izvinjavali su se za naše žrtve nisu govorili o NATO bombadovanju, nego kampanji, nisu obeležavali srpska stradanja, nisu obeležavali ništa, nisu snimili nijedan film", rekao je ona i dodao da projekat nametanja kolektivne krivice nije uspeo kod naših građana.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track