03:05

PSIHIJATAR MARIĆ O DEDI KOJI JE IZUJEDAO BABU ZA GRUDI U CENTRU BEOGRADA: Bolest može da se izleči, ali nasilje NE!

nasilje u porodici

ZAŠTO JE RAZJARENI STARAC UJEDAO BABU ZA GRUDI DO KRVI? Seksolog Marić o bizarnom incidentu u centru Beograda TO JE ĐAVOLSKI ČIN

Društvo -

Psihijatar i seksolog Jovan Marić prokomentarisao je bizaran slučaj koji se dogodio u Ulici Džordža Vašingtona u Beogradu kad je muž (80) izujedao suprugu (74)!

Marić smatra da će nasilje u budućnosti postati još veći problem nego što je danas.

- Prvo je životni vek bio 40 godina, pa 60, sad je 80, a uskoro će biti i 120 i najveći uzrok smrti biće nasilje. Bolesti će medicina rešiti. Futurolozi kažu da će 2050. godine nasilna smrt biti glavni uzrok smrti - rekao je Marić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Jovan Marić
foto: Kurir televizija

Seksolog smatra da unutrašnja kontrola ključ za rešavanje nasilja.

- Mora da se izgradi nešto što se zove super ego. To je naš unutrašnji policajac za neprilagođeno ponašanje. Taj unutrašnji policajac se formira u drugoj godini života. Đavolski je sprečiti nasilje - rekao je Marić.

Starac, podsetimo, nije napao suprugu prvi put. Hitna pomoć je konstatovala teže povrede kod nesrećne žene, a policija je ponovo intervenisala zbog porodičnog nasilja.

Zasad nije poznatno da li je razjareni starac u pritvoru.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:01

REAKCIJA GRAĐANA NA NASILJE U ŠKOLI? Dečak pretukao vršnjake, jedan završio u bolnici ANKETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track