DR UDOVIČIĆ ZA KURIR POSLE SMRTI PORODILJE (26): Zakonski sankcionisati sve lekare koji trudnicama savetuju da se ne vakcinišu
Foto: Ana Paunković

TRUDNICE SU NAJOSETLJIVIJA POPULACIJA

DR UDOVIČIĆ ZA KURIR POSLE SMRTI PORODILJE (26): Zakonski sankcionisati sve lekare koji trudnicama savetuju da se ne vakcinišu

Društvo -

Pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, koji je potvrdio za Kurir da je u kovid bolnici Karaburma, čiji je komandat, preminula porodilja Jelena D. od 26 godina, istakao je i da treba kazniti sve one koji trudnice i porodilje savetuju da se ne vakcinišu!

Jelena D. iz Beograda, iza koje je ostala ćerkica od tri meseca i suprug, nije bila vakcinisana.

- Neverovatno koliko mnogo trudnica i porodilja umire od kovida u poslednje vreme. I nju su savetovali da se ne vakciniše u trudnoći. Nemamo objašnjenje zašto se to dešava, samo savet da slušaju preporuke srpskog, evropskog i svetskog udruženja ginekologa i da se vakcinišu. Trudnice su najosetljivija i najranjivija populacija i svaka zloupotreba njihovog zdravlja u smislu manipulisanja lažnim podacima i nestručnim savetima morala bi biti zakonom sankcionisana - istakao je za Kurir dr Udovičić.

On je dodao da je mlada porodilja preminula u nedelju, a da je u tu bolnicu dovezena u vrlo teškom stanju, razorenih pluća.

- Mlada porodilja je preminula posle teške borbe za njen život. Dovezena je u teškom opštem stanju, virusom razorenih pluća i odmah je primljena u jedinicu intenzivne nege i stavljena na respirator - intubirana. Nažalost, nije bilo pomoći - kazao je dr Udovičić.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track