DEVOJČICA NA RESPIRATORU JE IZ UŽICA: Dr Dara Savić Božović plačući za Kurir: KORONA JOJ JE POJELA PLUĆA, došla posle mononukleoze
Foto: Privatna Arhiva

SREDNJOŠKOLKI SE BORE ZA ŽIVOT U INSTITUTU ZA MAJKU I DETE U BEOGRADU

DEVOJČICA NA RESPIRATORU JE IZ UŽICA: Dr Dara Savić Božović plačući za Kurir: KORONA JOJ JE POJELA PLUĆA, došla posle mononukleoze

Društvo -

Devojčica od 16 godina, koja je na respiratoru u Institutu za majku i dete zvog kovida i kojoj se lekari bore za život, iz Užica je i učenica je treće godine srednje škole, potvrdila nam je prim. dr mr. sc. Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici, koja je tinejdžerku poslala na dalje lečenje u Beograd.

- Ona je početkom septembra imala upalu grla, bila negativna na kovid, lečena antibioticima. Dobila je potom infektivnu mononukleozu koja joj je potpuno oborila imunitet i na organizam koji nije imao čime da se brani došao je kovid, potvrđen i testom. Usledila je obostrana upala pluća, smeštena je kod nas, bila je stabilna, na kiseoničkoj potpiori, sa stabilnom saturacijom. Noć pred odlazak na Institut naglo joj je pala saturacija, bio je to početak citokinske oluje, skener je pokaza masivniju upalu pluća - rekla je za Kurir dr Savić Božović.

Prim. dr mr. sc. Dara Savić Božović
Prim. dr mr. sc. Dara Savić Božovićfoto: privatna arhiva

U Institutu je bila u početku stabilno, na odeljenju pulmologije.

- Slala mi je i poruke. Ona je jedno predivno, predobro dete, uvek vesela, pravi anđeo. I posle 3-4 dana došlo je do još jednog naglog pogoršanja, morali su da je priključe na respirator. Korona joj je pojela pluća - plakala je doktorka dok nam je pričala.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track