Najnovije vesti

PROŠAO JE GOLGOTU I PAKAO BOREĆI SE ZA SVOJU DECU: Đorđu KONAČNO posle 6 godiva lavovske borbe VRAĆAJU ĆERKE!
Foto: Facebook

POBEDA

PROŠAO JE GOLGOTU I PAKAO BOREĆI SE ZA SVOJU DECU: Đorđu KONAČNO posle 6 godiva lavovske borbe VRAĆAJU ĆERKE!

Društvo
20:38h

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, ocu tri ćerke po kojem je snimljen film "Otac" maloletna deca biće vraćena.

Iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju navode da je nadležni sud doneo je prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece Joksimović, piše Telegraf.rs

- Takva odluka uticaće i na rad organa starateljstva kad je reč o daljoj zaštiti dece. To znači da će po pravosnažnosti presude, deca iz hraniteljske porodice biti data ocu na dalje staranje - navode iz Ministarstva.

Kako dodaju, starateljstvo organa starateljstva nad decom na ovaj način biće okončano. Podsetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne ćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Deca su mu, podsetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vreme ima i sve uslove da mu ćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smeštaj u Kragujevcu, koju je uspešno završio. Joksimović je u međuvremenu decu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedelje u 18 sati.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track