VULIN U SKUPŠTINI SRBIJE: Novi most preko Drine skraćuje put za 60 kilometara
Foto: MUP Srbije

neće biti potreban pasoš

VULIN U SKUPŠTINI SRBIJE: Novi most preko Drine skraćuje put za 60 kilometara

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u Skupštini Srbije da svaki sporazum koji Srbija potpiše sa zemljama u okruženju, daje priliku građanima da lakše i jednostavnije obavljaju svoje obaveze.

Vulin je predstavio tri predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma vlade Srbije i Saveta ministara Bosne i Hercegovine, o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima, o graničnim prelazima i o pograničnom saobraćaju.

"Sporazumi sa BiH ne samo da regulišu granične prelaze već uvode još jedan, to je Ljubovija - Bratunac, na onom čuvenom mostu koji je Srbija odavno završila, ali se čekala BiH", rekao je Vulin.

Aleksandar Vulin
foto: MUP Srbije

On je pojasnio da za prelazak mosta neće biti potreban pasoš, da će se Drina prelaziti jednostavnije pa će njima put biti skraćen i za 60 kilometara i da će tu biti prva zajednička carinska kontrola.

Kada je reč o sporazumu o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa sa Austrijom, ministar se osvrnuo na uspehe srpskih vatrogasaca prošle godine u Severnoj Makedoniji i Grčkoj.

"Tamo gde smo mi postavili liniju tamo požar nije prošao", rekao je Vulin i najavio nabavku još dva protivpožarna helikoptera.

"Bićemo najopremljenija zemlja u regionu i moć ćemo da pomognemo regionu, jer Srbija misli regionalno a ne mislimo samo o sebi", rekao je Vulin.

Obrazlažući sporazum sa Egiptom, ministar je rekao da je to "velika i moćna zemlja koja kupuje mnogo naoružanja" i da je ovaj sporazum velika prilika za saradnju.

Ministar je naveo da se može razgovarati sa Egiptom i o eventualnom povlačenju priznanja nezavsnosti Kosova.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track