02:16

HOĆE DA GA SMESTE U LUDNICU? Otac koji se bori da vrati tri ćerke PONOVO KRENUO za Beograd

još čeka na starateljstvo

ĐORĐE ZBOG ĆERKI PONOVO KRENUO ZA BEOGRAD: Prekinuo sam štrajk glađu jer planiraju da me PROGLASE LUDIM

Društvo -

Đorđe Joksimović iz Kragujevca, koji se godinama bori da vrati ćerke iz hraniteljske porodice, danas se nakon novog štrajka glađu uputio za Beograd na sastanak sa Ratkom Dmitrovićem, ministrom za brigu o porodici i demografiju.

Da podsetimo, Đorđe je decu vratio na sudu posle velike borbe oko oduzimanja roditeljskog prava samo zato što je siromašan. Međutim, posle šestogodišnje borbe, koja je ovekovečena i u istoimenom filmu, stigla je vest da je Đorđu presuđeno u njegovu korist!

On još čeka na starateljstvo s obzirom na to da je odluka kojom mu se vraća roditeljsko pravo stigla na adrese svih stranaka, ali još nije postala pravosnažna.

Zato je juče rešio da ponovo stupi u štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad u Kragujevcu, koji je u međuvremenu prekinuo, kako kaže, zbog straha da će ga Centar za socijalni rad proglasiti ludim.

"Dobio sam odgovor direktorke Centra da nisu dobili presudu iz suda i da ne znaju da li će biti i u kom roku. Decu ne vraćaju iako ja imam svoju presudu u rukama. Ponašaju se bahato. Ne žele da decu vraćaju. Posle pola sata stajanja ispred Centra dobio sam pouzdanu informaciju da direktorka naložila pravnicima da u zakonu traže kako mogu da se žale da se meni deca ne vrate", rekao je Đorđe.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:02

Samohrana baka Milunka i njen unuk na korak do OTKUPA STANA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja