Najnovije vesti

SESTRA DEČAKA KOJI JE UMRO OD KORONE, ONA GA JE NAŠLA MRTVOG: Moj mali bata je bio modar, usta su mu bila UKOČENA i ISKRIVLJENA
Foto: Živomir Milenković

Tragedija

SESTRA DEČAKA KOJI JE UMRO OD KORONE, ONA GA JE NAŠLA MRTVOG: Moj mali bata je bio modar, usta su mu bila UKOČENA i ISKRIVLJENA

Društvo

To veče mi je bilo jako loše zbog korone. Imala sam temperaturu 39. Otišla sam sa majkom u kovid ambulantu, kada nas on zove preko telefona... Kaže nam da se vratimo, bilo mu je loše. Čim sam primila infuziju, došli smo kući. Merila sam mu temperaturu, legao je da spava. Zaspala sam i ja. U neko doba, probudila sam se i ustala da pijem vodu. Slučajno pogeldam na pod. Ležao je tamo... Moj mali brat... Modar. Usta su mu bila ukočena i iskrivljena.

Ovako za Kurir, još u šoku, priča Angelina C. (21) iz Kruševca, sestra dečaka A.C. (16) koji je u utorak preminuo od posledica korona virusa. Ova jeziva scena, kojoj nije mogla ni da sanja da će prisustvovati, proganjaće je do kraja života.

Angelina Cojić
foto: Prinskrin Fejsbuk

Koronom se, kako je Kurir pisao, prvo zarazio njihov otac Saša C. Da je pozitivan saznao je 12. oktobra.

- Isto veče kada smo saznali da se otac zarazio počela sam da pakujem sebe i brata. Baba ima stan u centru, pa sam mislila da A. i ja odemo tamo pre nego što se i mi zarazimo. On nije hteo, mislio je da će sve biti u redu. Međutim, to isto veče sam dobila temperaturu i rešila da ostanem kući. Odmah narednog dana sam otišla kod lekara. Bila sam pozitivna - priča ona potresenim glasom.

Bratu je, kako kaže, tada još uvek bilo dobro. Međutim, ubrzo je i on dobio temperaturu. Rasla je sve više i više, išla je i do 40 stepeni. Majka Ružica ga je odvela u dom zdravlja U Kruševcu:

NEUTEŠNI RODITELJI, RUŽICA I SAŠA C.
NEUTEŠNI RODITELJI, RUŽICA I SAŠA C.foto: Živomir Milenković

- Test je prvi put pokazao da je negativan. Vratili su ga kući. Pitala sam je: "Šta su mu dali od lekova?". Ona reče da su mu dali samo jedan lek za temperaturu: "Pa, kako samo to?!. Vidi kolika mu je temperatura?! Meni su pet lekova dali za koronu - antibiotike, probiotike, šta sve ne" - priča ona.

U subotu je dečaku, kako kaže, bilo malo bolje. Malo je igrao i igricu, ali mu se stanje dosta pogoršalo u nedelju kada je i dobio rezultate drugog testa koji je bio pozitivan. U ponedeljak je opet bio kod lekara, dali su mu lek za temperaturu i uput da vadi krv u utorak i vratili ga kući. Jedva je hodao. Već u utorak ujutru Angelina ga je zatekla mrtvog.

Telo dečaka, koji je prethodno bio potpuno zdrav, poslato je na obdukciju.

Porodična kuća u kojoj je dečak umro
Porodična kuća u kojoj je dečak umrofoto: Živomir Milenković

- Mama mi je rekla da je umro zbog korone. Srce mu je otkazalo. Teško mi je da se to rečima ne može opisati. Ne mogu da se saberem. Imala sam i gušenje zbog stresa. Primila infuziju. Sada sam na tabletama... Ja sam njemu kao majka bila. Celog života sam ga čuvala, ceo život sa njim bila... - priča kroz suze Angelina, koja će, kako kaže, svom bratu kupiti jednog medvedića i staviti ga pored njega u kovčeg da ga čuva.

Inače, nekoliko dana pre nego što je A.C. pronšla mrtvog, od korone je preminuo i Angelinin deda po majci.

Imunizacija

Otac se vakcinisao i prošao sa lakšim simptomima

Od cele porodice samo je Angelinin otac bio vakcinisan. On se prvi zarazio, ali je prošao sa lakšim simptomima.

- Otac je imao temperaturu dva, tri dana i kašalj. Posle mu je bilo dobro. Majka se nije vakcinisala, a ona se nije ni zarazila. Ja sam razmišljala da se vakcinišem, ali to, nažalost, nisam uradila - kaže ona.

Kurir.rs/Ružica Kantar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track