02:06

AKO NISTE SPREMILI OGREV, U OGROMNOM STE PROBLEMU: Kubik drva skuplji i do 1.000 dinara, a cena za tonu peleta 260 EVRA!

GREJANJE

AKO NISTE SPREMILI OGREV, U OGROMNOM STE PROBLEMU: Kubik drva skuplji i do 1.000 dinara, a cena za tonu peleta 260 EVRA! PAPRENO

Društvo -

Stiže nam zima, ko nije spremio ogrev, sada već ima problem. Za samo mesec dana cena peleta skočila je za 30 odsto – tona košta oko 260 evra. A kubik ogrevnog drveta skuplji je 500 do 1.000 dinara. Međutim dobra vest je da uprkos krizi na evropskom energetskom tržištu, situacija u Srbiji je stabilna, toplane dobro greju, gasa i struje ima dovoljno, poručuje Vladina Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima. Kako ćemo se grejati ove zime, kakva je situacija na tržištu energenata, otkrila nam je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji Jelica Putniković, urednica portala Energija Balkana.

Jelica Putniković
foto: Kurir televizija

- Biće skuplji ogrev, električna energija i gas neće poskupeti. Što se tiče struje, bićemo mirni. Uvek je bolje kupiti drva, pelet, ugalj na leto. Treba na vreme da se obezbedimo, pogotovo ako je drvo u pitanju, jer ako je vlažno ono će deo energije da proizvede na sušenje cepanica. Teško je reći koliko ranije i šta kupiti, pre je pelet bio jeftiniji a evo sad nije - rekla je Jelica.

Jelica Putniković
foto: Kurir televizija

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, Zaječar je već godinama na listi 14 najzagađenijih gradova u Srbiji. I dok je u većini drugih gradova industrijska proizvodnja glavni krivac zagađenog vazduha, u Zaječaru su to individualna ložišta.

01:07

ZAJEČAR NA LISTI NAJZAGAĐENIJIH GRADOVA: Individualna ložišta kriva za veoma zagađen vazduh

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:55

Ogromne uštede s novom stolarijom uz državne subvencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja