SA KORONOM ĆEMO SE BORITI JOŠ GODINU, DVE! Dr Đerlek: Vakcina nema ALTERNATIVU! Cilj nije kažnjavanje već kontrola nad epidemijom
Foto: Printscreen/ TV Prva

jasna poruka

SA KORONOM ĆEMO SE BORITI JOŠ GODINU, DVE! Dr Đerlek: Vakcina nema ALTERNATIVU! Cilj nije kažnjavanje već kontrola nad epidemijom

Društvo -

Dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u ministarstvu zdravlja, prilikom posete pirotskog okruga - Opšte bolnice Pirota, doma zdravlja Dimitrovgrad, Babušnice i Bele Palanke, zahvalio se zdravstvenim radnicima, koji vode tešku borbu protiv kovida već dve godine i poručio da se moramo pripremiti i nastaviti borbu do kraja. Borba će, kako kaže, trajati još godinu, dve.

- Poslednjih dana pojedinci na društvenim mrežama govore neistinu da nema osnovnih sredstava u bolnicama za lečenje kovid pacijenata. To je notorna laž, zato i idemo na teren da lično proverim stanje. Država je svojim građanima obezbedila najbolje uslove i stedstva za lečenje na Balkanu, lično sam se danas uverio u Pirotu. Badava je da govire neistine, jer je sve lako proveriti - rekao je Đerlek i dodao da je sa predstavnicima jedinice lokalnih samouprava dogovorena strategija kontrole važećih epidemioloških mera posebno kovid propusnica.

- Cilj nam je da zaustavimo širenje virusa i povećamo procenat vakcinacije u državi. Vakcina nema alternativu. Nije nam cilj kaznena politika već da što pre uspostavimo kontrolu nad epidemijom - zaključio je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track