03:37

OVAKO JE PROTEKLA KONTROLA KOVID PROPUSNICA U SUBOTU! U Beogradu provereno 514 lokala, a evo koliko je KAZNA napisano

zeleni sertifikat

OVAKO JE PROTEKLA KONTROLA KOVID PROPUSNICA U SUBOTU! U Beogradu provereno 514 lokala, a evo koliko je KAZNI napisano

Društvo -

Dugo razmatrana odluka o upotrebi kovid propusnica konačno će biti na snazi je i u našoj zemlji od subote 23. oktobra u 22 časa.

Ranko Šekularac, pomoćnik načelnika Komunalne milicije otkrio je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji kako je protekla subota za nama, kao i da li se građani Srbije pridržavaju uvedenih mera ili ne.

Ranko Šekularac
foto: Kurir televizija

- Generalno vikend je posebno naporan, jer se kontroliše više lokala i segmenta. Imali smo ispred sebe 514 objekta gde smo vršili kontrolu. Dodatni je izazov za komunalnu policiju kovid propusnice, na terenu mi smo preventivno reagovali i edukovali građane šta je to zeleni sertifikat. Ja lično apelujem da je najlakši način vakcinacija. Bilo je dosta konfuzija za ugostitelje, da li je obaveza zaposlenih da poseduju to -

Ranko Šekularac
foto: Kurir televizija

Šekularac je istakao da nije bilo problema tokom kontrole kovid propusnica.

- Obzirom na to da napravimo pristup građanima da smo svi na istoj strani, bilo je naravno i nekih komentara ali daleko od svađe i agresije. Korona je naša stvarnost i moramo da verujemo našoj struci. Mnoge države imaju ovaj model - rekao je Ranko.

Ranko Šekularac
foto: Kurir televizija

Tokom subote, nijedna kazna nije bila napisana.

- Nisu pisane kazne, prevencija je ono na čemu je akcenat. Sugrađanima i ugostiteljima konkretno sve objašnjavamo, kako bismo svi došli do zelenog sertifikata - rekao je pomoćnik načelnika Komunalne milicije i naglasio da je 70 odsto građana koji su kontrolisani imali potvrdu o vakcinaciji.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:49

KOVID PROPUSNICE: Od večeras počinje novčano kažnjavanje

Bonus video:

02:47

NEMA ŠALE U ŠVAJCARSKOJ: Srbin do detalja opisao kako funkcioniše život sa KOVID PROPUSNICAMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track