03:36

SVE O 20 EVRA KOJE DOBIJAMO U DECEMBRU! Ko će ih dobiti i da li treba da se prijavimo?

lepe vesti

NOVČANA POMOĆ I POSLE NOVE GODINE? Država razmatra da nakon 20.000 za penzionere finansijsku injekciju dobiju i ostali građani

Društvo -

Pomoć u iznosu od 30 evra počela je juče da se isplaćuje, a za mesec decembar je najavljena pomoć u iznosu od 20 evra, ali ni tu nije kraj!

- Isplata 30 evra novčane pomoći krenula je juče. Isplata je izvršena za penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći. Danas i sutra biće isplaćeni svi ostali punoletni građani koji su se prijavili u aprilu mesecu - navela je savetnica ministra finansija Ana Jović za Kurir televiziju.

Novčanu pomoć od 20 evra dobiće i građani koji su u međuvremenu postali punoletni.

- Za tu pomoć ne treba da se prijavljuju građani koji su se već prijavili za pomoć od 30+30 evra. Za pomoć od 20 evra prijava počinje od 15. novembra i trajaće do 30. novembra, a treba da se prijave građani koji su u međuvremenu postali punoletni i koji u trenutku prijave nisu imali važeće lične karte pa su u međuvremenu dobili važeće lične karte ili koji su promenili prebivalište - objasnila je Jovićeva.

Za penzionere je najavljena pomoć u mesecu februaru za koju nije potrebna prijava.

Ana Jović
foto: Kurir televizija

- Pomoć u iznosu od 20.000 dinara za svakog penzionera biće isplaćena početkom sledeće godine. Ta novčana pomoć je deo zakona o budžetu za 2022. godinu koja je trenutno u pripremi. Penzioneri ne trebaju da se prijavljuju - istakla je Jovićeva.

Od 1. januara 2022. godine sledi i povećanje penzija.

- Povećanje će biti u skladu sa švajcarskom formulom. Povećanje penzija biće 5.5 odsto - rekla je Jović.

Što se tiče nezaposlenih obezbeđena su tri paketa pomoći.

- Vlada je radila na tome da se što više paketa pomoći pripremi. Dva u 2020. godini i jedan u 2021. godini. Cilj svih tih mera je bio da se održi zaposlenost i da ne vidimo scenario otpuštanja zaposlenih. Stopa nezaposlenosti se održava na nivou od 10 odsto - rekla je Jovićeva.

Paket mera za 2022. godinu prema njenim rečima u toku je razmatranja.

- Razmišlja se o tome, ali za sada nemamo ništa konkretno. Čim budemo imali nešto obavestićemo javnost - objasnila je Jovićeva.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:08

ZA MNOGE PORODICE DEČJI DODATAK OD 3.000 JE PRILIKA DA JEDU! Jovana iz Centra za mame rastužila pričom o siromaštvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track