MINISTAR VULIN: Predsednik Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

javno

MINISTAR VULIN: Predsednik Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Lučanima da Srbija u situacijama vezanim za elementarne nepogode mora da razmišlja organizovano i da deluje preventivno, kako bi predvidela poplave i učinila sve da do njih ne dođe ili da one budu što manjih razmera sa minimalnom štetom.

Ministar Vulin sa direktorom "Srbijavoda" Goranom Puzovićem, predsednikom Opštine Lučani Milivojem Dolovićem i predstavnicima kineske kompanije "CCC" obišao je dve lokacije u Lučanima na kojim su demontirana dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava, a na kojima će biti izgrađeni novi objekti po tehničkom rešenju "Srbijavode", koje će omogućiti da sistem zaštite od velikih voda u potpunosti funkcioniše.

Ministar Vulin istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uložio mnogo napora i energije i uspeo da okupi čitavu državu u zaštiti Lučana i svih oblasti naše zemlje koje su sklone poplavama, od kojih štetu trpe stanovništvo i industrija.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

- Da bi se tolika ulaganja suštinski isplatila, moramo svakodnevno da vodimo računa o promenama koje se dešavaju na terenu - rekao je ministar Vulin i objasnio da je na dve lokacije u Lučanima kineski izvođač radova na važnom projektu auto-puta izgradio dva privremena objekta koja su mogla da ugroze odbranu od poplava i Lučana i fabrike "Milan Blagojević".

- Zajedničkim radom, razumevanjem, preventivnim delovanjem našli smo bolje i kvalitetnije rešenje. Zahvaljujem se „Srbijavodama“, Opštini Lučani, Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su sagledali problem, a posebno hvala kineskom izvođaču radova koji je bez ikakvih novih troškova pronašao način da problem reši i privremene objekte ukloni - naveo je ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Istakao je da će se na čitavoj teritoriji Srbije voditi računa da se preventivno radi pre nego što se nešto desi

- Nije naš posao da se branimo od poplava. Naš je posao da ih predvidimo i da učinimo sve da do njih ne dođe, ili da budu što manjih razmera, sa što manje štete“.

Ministar je rekao da Srbija mora da razmišlja organizovano i radno i dodao da su komunikacija i saradnja svih subjekata zaduženih za elementarne nepogode garant da sva ulaganja predsednika Vučića i Vlade neće biti uzalud i da ćemo najteži period godine, kada su u pitanju elementarne nepogode, dočekati spremni.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović zahvalio se ministru Vulinu na pomoći u rešavanju ova dva akutna problema u Lučanima.

- Vlada Republike Srbije u prethodnih pet godina izdvojila je više od 550 miliona dinara u zaštitu Lučana i svih mesta pored - rekao je Puzović i dodao da se sada na ovom području gradi auto-put koji je razvojni za ovaj deo Srbije.

- Uz pomoć Sektora za vanredne situacije, ministra Vulina i državnog sekretara Bojana Jocića uspeli smo da uklonimo privremene objekte, a sa kompanijom koja gradi auto-put dogovorili smo se da ih pratimo za sve što će raditi u ovom delu Srbije, kako bismo bili bezbedni i kako bi se auto-put izgradio - rekao je Puzović.

Prema njegovim rečima, sistemi koje je država izgradila u ovoj opštini učiniće da zimu i proleće čekamo bezbedniji, štitiće ljude koji ovde žive i namensku industriju, a auto-put će se normalno graditi.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Aleksandar Vulin
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Predsednik Opštine Lučani Dolović izrazio je zadovoljstvo uspešnom saradnjom i dogovorom koji je postignut sa kineskom kompanijom.

- Ovo je pravi način kako treba da funkcionišemo da se zna horizontalna i vertikalna odgovornost, jer samo na pravi način i uz koordinaciju možemo da budemo sigurni da sistem zaštite od poplava funkcioniše - rekao je Dolović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track