NA SNIMAK DOKTORA IZ IVERMEKTIN GRUPE KURIRU STIGLA REAKCIJA IZ LEKARSKE KOMORE SRBIJE: Sve je jasno kao dan, on ovo mora da zna!
Foto: Dado Đilas, Printscreen

STIGLA OSUDA

NA SNIMAK DOKTORA IZ IVERMEKTIN GRUPE KURIRU STIGLA REAKCIJA IZ LEKARSKE KOMORE SRBIJE: Sve je jasno kao dan, on ovo mora da zna!

Društvo -

Lekarska komora Srbije osuđuje svako istupanje u javnosti koje može da dovede građane u zabludu i ugrozi njihovo zdravlje - rekli su oni

Borislav Antonijević, ginekologi iz Ivermektin Vajber grupe šokirao je kada je rekao u jednom podkastu da je "bitno da ćemo imati jedno 18 doza vakcine", a sam se sebi jedino smejao kada je dao odgovor na pitanje voditelja kako bi se zvala četvrta doza vakcine, obzirom da se trečća zove buster.

- Četvrta doza će se zvati buster bustera, a onda ćemo da skraćujemo pa će biti bu, bubu, bububu, bubububu... Pa kad pitaš nekoga šta je primio nećeš znati da li taj čovek muca ili govori o toj vakcini - rekao je ovaj doktor.

Ovim povodom uputilo smo pitanje Lekarsko komori Srbije da li osuđuju ponašanje pomenutog doktora. Njihov odgovor, koji bi i sam doktor trebalo da pročita, prenosimo vam u celosti:

- Lekarska komora Srbije osuđuje svako istupanje u javnosti koje može da dovede građane u zabludu i ugrozi njihovo zdravlje.

- Svako iznošenje neproverenih, neistinitih i naučno neutemeljenih informacija u javnosti može naneti ozbiljnu štetu zdravlju stanovništva ili dovesti u situaciju da se izazove sumnja u naučno priznate metode.

- Lekarska komora Srbije je do sada više puta apelovala na kolege da u javnim nastupima prilagode svoje izjave na taj način da, poštujući struku, budu razumljivi građanima i nikako ne unose dodatni nemir ili sumnju u opravdanost medicinskog postupanja. Lekar je dužan da se u svom radu pridržava osnovnih etičkih načela profesije, što podrazumeva da svoju profesionalnu aktivnost obavlja savesno, po pravilima medicinske struke i u skladu sa načelima profesionalne etike.

Kurir.rs / S. Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track